« Život
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
WTF?!

Druženje s punicama i svekrvama dobro je za bračnu sreću?

Istraživanje je dalo rezultate koji apsolutno pobijaju sve viceve i mitove o punicama i svekrvama

Ne žalite se na njih, ionako ih volite
Ne žalite se na njih, ionako ih volite (Arhiva)
Više o

brak

,

punica

,

roditelji

,

odnosi

,

veza

,

majka

,

bračna sreća

,

svekrva

Punice i svekrve meta su tolikih viceva da bi se dao ispuniti jedan portal naše veličine samo s time, a kad se još zbroje sve šale stand up komičara i ostale reference u filmovima i književnosti, ne čudi da su mitovi oko njih poprimili grandiozne razmjere.

No, svemu tome su se suprotstavili Australci svojim istraživanjem na Sveučilištu Deakin, gdje su znanstvenici na čeu s dr. Melissom Weinberg ustvrdili da je redovito viđanje punice i svekrve dobro za bračnu sreću?!

Otišli su tako daleko da su na dvije tisuće dragovoljaca računali Australian Unity Wellbeing Index koji pokazuje uravnoteženost i sreću u obiteljskom životu, a rezultati su za one koji ne ljube roditelje svog partnera nevjerojatni. 

Naime, normalna, funkcionalna obitelj trebala bi imati vrijednost tog indeksa negdje u rasponu od 73.7 do 76.7 bodova, a oni koji imaju redovan kontakt sa svojom majkom imali su 74 boda, dok su oni koji su vidjeli punicu ili svekrvu dogurali do 73.1.

Šokantno je da su ljudi koji su u istom tjednu vidjeli i svoju majku i majku svog partnera u prosjeku imali rezultat od 78.7, čak dva boda viši od uobičajenih rezultata. 

Naravno, objašnjenje je jednostavno, jer ako je samo jedna majka uključena u odnos, nastaje neravnoteža u obitelji, a ponekad i zavist i razočaranje osobe koja nije povezana sa svojom majkom. 

Sve u svemu, prestanite pričati viceve o punicama i svekrvama, ionako ih jako volite ...

24.09.2013. 16:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh