« Život
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
FACEBOOK, TWITTER,...

Društvene mreže postaju hit među starijima

Facebook, Twitter i ostale društvene mreže koristi čak 88% više Amerikanaca između 50 i 64 godine nego lani

Društvene mreže
Društvene mreže (Shutterstock)
Više o

Facebook

,

seniori

,

društvene mreže

Društvene mreže na internetu poput Twittera, Facebooka ili MySpacea doživjele su pravi procvat među Amerikancima starijim od 50 godina, otkriva istraživanje objavljeno u petak. "Mladi su i dalje najčešći korisnici tih mreža, ali njihovo napredovanje bitno je slabije od onoga starijih korisnika", objašnjava Mary Maddens s Pew Research centra koji je izveo anketu.

Blizu polovice američkih korisnika interneta između 50 i 64 godine postali su korisnici Facebooka, MySpacea ili LinkedIna-a, što predstavlja povećanje od 88 posto u odnosu na prethodnu godinu, navodi se u istraživanju.

>>Prava istina o Facebooku 

Stariji korisnici i dalje najrađe kontaktiraju s prijateljima, obitelji i kolegama elektoničkom poštom, ali brojni su se prebacili na drušvene mreže za svakodnevne komunikacije, naglašava Madden. Čak i stariji od 65 preobraćaju se i 26 posto ih koristi društvene mreže. Mary Madden ističe da društvene mreže na internetu nude mogućnost zbližavanja generacija.

Istraživanje pokazuje da stariji korisnici koriste društvene mreže kako bi pronašli osobe koje izgubili iz vida i tako pronalaze društvo neophodno pri odlasku u mirovinu ili kada žele promijeniti radno mjesto.

Istraživanje je provedeno telefonom u svibnju među 2.253 odraslih osoba.(hina/metro-portal)

28.08.2010. 09:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh