« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
EHHH...

Društvene mreže otimaju sreću mladim djevojkama

samo jedna četvrtina ispitanih djevojaka i žena između 7 i 20 godina opisale bi se kao doista sretne

Žene su najčešći korisnici društvenih mreža
Žene su najčešći korisnici društvenih mreža (Arhiva)
Više o

sreća

,

društvene mreže

,

nezadovoljstvo

Mnoge žene žive živote iz bajki, barem tako izgleda na društvenim mrežama - ipak, putovanja, šminka, odjeća i luksuzni restorani koje viđamo samo su iluzija.

Tako barem tvrdi istraživanje, koje je provela dobrotvorna organizacija Girlguiding, prema kojem su žene mnogo nesretnije nego prije deset godina, a stručnjaci su ispitali njih 1903.

Sve smo više ovisni o pametnim telefonima, a društvene mreže poput Instagrama, Facebooka, Snapchata i ostalih uzele su mah na mentalnom zdravlju mladih. Naime, samo jedna četvrtina ispitanih djevojaka i žena između 7 i 20 godina opisale bi se kao doista sretne

Čak 59 posto djevojaka objasnilo je da su društvene mreže jedan od glavnih izvora stresa i nezadovoljstva, a njih 69 posto pripisalo je nezadovoljstvo ispitima. Rezultati su dokazali da stres izrazito utječe na zdravlje mladih pa je tako 50 posto osoba potvrdila da se posljedice njihovog raspoloženja vide i na fizičkom zdravlju.  

Amanda Medler, glavna voditeljica Girlguide organizacije, za Independet je dodala: " Poruka djevojaka i žena o ozbiljnosti problema s kojima se svakodnevno susreću ne može biti ozbiljnija."

19.11.2018. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh