« Glazba
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
IJU JU

Drugačija glazba: Fešta balkanika

Ostati ćemo malo na bliskom području i ugostiti ZborXop i Dj Seru, a uz plesni dio, posjetitelji će moći uživati i u degustaciji specijaliteta balkanske kuhinje

Fešta balkanika
Fešta balkanika (AKC Attack)
Više o

AKC Attack

,

Fešta balkanika

Drugačija glazba,u subotu 30.studenoga 2019. od 21 sat, u klubu Attack predstavit će glazbeni program Fešta balkanika. Ostati ćemo malo na bliskom području i ugostiti ZborXop i Dj Seru. Uz plesni dio, posjetitelji će moći uživati i u degustaciji specijaliteta balkanske kuhinje.

Ulaz je besplatan

ZborXop je mješoviti zbor nastao pod okriljem Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" koji ide u svim aktivističkim smjerovima. Mi smo Srbi, Hrvati, Balkanci i Zemljani, mi smo žene, muškarci i androgini, mi volimo ljude, a ne rodove i nacionalnosti, brinemo za okoliš i volimo životinje, mi smo ono što jesmo, svatko ponaosob, a kao grupa od 2009. godine pjevamo srpske tradicijske pjesme u izvornom obliku, jer želimo modernom društvu prenijeti dio povijesti u svoj njenoj ljepoti, ali i surovosti i nekorektnosti, te time osvijestiti promjenu koja se desila i koja se još uvijek dešava.

Dj Sero

Nakon skoro dvije godine, dj SERO je opet na svom starom mjestu, u Attacku među svojima, da pokuša rasplesati sve što u klub uđe. Sevdah, cigani, etno raspizdoto... Sve u kolo, pa u krug, malo tarabuka, pa cimbal, violina, onda sve raznesu trube, malo se smirimo - na koljenima - pa opet ruke i noge u zrak...

Program Drugačija glazba provodi se kroz projekt Korak dalje prema uključivoj kulturi. Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt Korak dalje - prema uključivoj kulturi AKC provodi u partnerstvu s organizacijama: Kulturtreger, Savez udruga Operacija grad, Multimedijalni institut (MI2), Udruženje za razvoj kulture - URK, WHW / Što, kako i za koga, KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse i Centar za mirovne studije.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj događaja isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger.

https://www.facebook.com/events/786001191851673/

www.attack.hr

27.11.2019. 16:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh