« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
darko milinović:

Za dan-dva ćete znati hoću li biti potpredsjednik Vlade

Ministar zdravstva danas je posjetio oboljele od svinjske gripe, a cijepio se protiv one ''obične''

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršić/Cropix)
Više o

Darko Milinović

,

svinjska gripa

,

H1N1

,

klinika fran mihaljević

,

ECMO

Ministar zdravstva Darko Milinović danas se cijepio proitv ''obične'', sezonske gripe, a nakon toga je posjetio oboljele od svinjske gripe u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević".

Nakon obilaska Milinović je novinarima izjavio kako je od šestero oboljelih koji su jučer bili priključeni na respirator, dvoje danas skinuto s respiratora, a uskoro bi zbog poboljšanja zdravstvenog stanja s tog aparata koji bolesniku omogućuje disanje, mogao biti skinut i treći pacijent.

Ministar je najavio kako će zagrebačka Klinika za infektivne bolesti zbog velikog priljeva pacijenata danas dobiti još četiri nova respiratora, te jedan ECMO aparat, koji se također može primijeniti kod ove bolesti.

Dodao je kako je s vodstvom bolnice razmatrao plan zbrinjavanja pacijenata u slučaju povećane epidemije i povećanih potreba za smještanim kapacitetima.

U Hrvatskoj je danas između 1500 i 1600 registriranih pacijenata koji boluju od svinjske gripe, a putem primarne zdravstvene zaštite distriburiano je više od 100 tisuća antivirusnih lijekova, kazao je ministar zdravstva Milinović.

Milinović nije želio izravno odgovoriti hoće li biti novi potpredsjednik Vlade, poručivši novinarima da sa svojim pitanjem trebaju sačekati dan-dva.

"Sačekajte dan-dva pa ćete sve saznati", kazao je Milinović uz smiješak novinarima.

"Ja sam duboko u provođenju reforme zdravstvenog sustava zajedno s kolegama. Provodimo sve mjere kako bi građane zaštitili od nove gripe, a s ovime sačekajte dan-dva", izjavio je Ministar zdravstva Darko Milinović. (hina/metro-portal)

10.11.2009. 13:14:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh