« Film
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
ATRAKCIJA

Drive in kino na Split Film Festivalu

Drive-in kino bit će otvoreno na parkiralištu sportske dvorane Spaladium Arene a planiran je prostor za 50-ak vozila iz kojih će posjetitelji gledati filmove

Tri večeri za redom Splićani će gledati filmove iz automobila
Više o

Split film festival

,

drive-in kino

Na 16. splitskom filmskom festivalu, međunarodnom festivalu novog filma, koji će se održati od 10. do 17. rujna ove godine, prvi put u Hrvatskoj će biti otvoreno 'drive-in' kino koje posjetiteljima omogućava da film gledaju iz vozila, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu koju je prenijela Hina.

"Drive-in kino bit će otvoreno na parkiralištu sportske dvorane Spaladium Arene a planiran je prostor za 50-ak vozila iz kojih će posjetitelji gledati filmove", rekao je koordinator projekta Marijan Baković. Po njegovim riječima nakon što se u nedjelju kasno navečer, 11. rujna otvori ovo 'drive-in' kino, planirano je da se tri večeri zaredom u njemu organiziraju filmske projekcije.

Izbornik 16. splitskog filmskog festivala Duje Škaričić najavio je kako će u konkurenciji na ovom međunarodnom festivalu novog filma biti prikazano 11 dugometražnih i četrdesetak kratkometražnih filmova. Po njegovim riječima u sklopu festivala predviđeni su i popratni programi. Festival, među ostalim, obuhvaća tjedan austrijskog filma, program Odraz" koji obuhvaća dokumentarne filmove posvećene znamenitim redateljima u povijesti filma, kao i program "Znaci" u kojem su dokumentarni filmovi što se bave političkim poteškoćama diljem svijeta.

"U popratnom programu predvidjeli smo i prikazivanje dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu, a riječ je o filmovima s bojišnice", kazao je Škaričić.

06.09.2011. 17:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh