Metro-portal.hr

objavljeno 06.09.2011. 17:30:00
ATRAKCIJA

Drive in kino na Split Film Festivalu

Drive-in kino bit će otvoreno na parkiralištu sportske dvorane Spaladium Arene a planiran je prostor za 50-ak vozila iz kojih će posjetitelji gledati filmove

Tri večeri za redom Splićani će gledati filmove iz automobila

Na 16. splitskom filmskom festivalu, međunarodnom festivalu novog filma, koji će se održati od 10. do 17. rujna ove godine, prvi put u Hrvatskoj će biti otvoreno 'drive-in' kino koje posjetiteljima omogućava da film gledaju iz vozila, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu koju je prenijela Hina.

"Drive-in kino bit će otvoreno na parkiralištu sportske dvorane Spaladium Arene a planiran je prostor za 50-ak vozila iz kojih će posjetitelji gledati filmove", rekao je koordinator projekta Marijan Baković. Po njegovim riječima nakon što se u nedjelju kasno navečer, 11. rujna otvori ovo 'drive-in' kino, planirano je da se tri večeri zaredom u njemu organiziraju filmske projekcije.

Izbornik 16. splitskog filmskog festivala Duje Škaričić najavio je kako će u konkurenciji na ovom međunarodnom festivalu novog filma biti prikazano 11 dugometražnih i četrdesetak kratkometražnih filmova. Po njegovim riječima u sklopu festivala predviđeni su i popratni programi. Festival, među ostalim, obuhvaća tjedan austrijskog filma, program Odraz" koji obuhvaća dokumentarne filmove posvećene znamenitim redateljima u povijesti filma, kao i program "Znaci" u kojem su dokumentarni filmovi što se bave političkim poteškoćama diljem svijeta.

"U popratnom programu predvidjeli smo i prikazivanje dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu, a riječ je o filmovima s bojišnice", kazao je Škaričić.

06.09.2011. 17:30:00
http://metro-portal.hr/drive-in-kino-na-split-film-festivalu/62961/