« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
BIVŠI HNS-OVCI

Dragutin Lesar predstavlja novu stranku - Hrvatske laburiste

Stranka Hrvatski laburisti - stranka rada zalagat će se za dobrobit svih koji od rada žive

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

Dragutin Lesar

,

Nikola Vuljanić

,

Hrvatski laburisti - stranka rada

Hrvatski laburisti - stranka rada - naziv je novoosnovane stranke koja će u ponedjeljak biti predstavljena javnosti, a među njezinim su osnivačima dvojica bivših zastupnika HNS-a, sada nezavisni saborski zastupnik Dragutin Lesar i bivši zastupnik Nikola Vuljanić.

Stranka je osnovana krajem veljače, kada su konstituirana stranačka tijela, a u tijeku su pripreme za osnivanje organizacija u 10 hrvatskih županija.

Osnivači ističu da je za više od 90 posto članova riječ o prvom političkom angažmanu.

Naglašavaju i da će se stranka zalagati za dobrobit svih koji žive od rada, pa su, uz radnike, među članovima i poljoprivrednici, obrtnici i oni koji se bave slobodnim profesijama.

Novoosnovana stranka bit će predstavljena na konferenciji za novinare u Zagrebu, a nazočit će joj svih devet članova stranačkog Predsjedništva. (hina/metro-portal)

14.03.2010. 17:25:27
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Željko Antunović
    15.03.2010. 20:21
    Poštovani gospodine Lesar,
    čestitam na osnivačkoj skupštini te se kao običan građanin želim zahvaliti na svim naporima koje ste uradili od izlaska iz HNSa. Vjerujem u Vas jer ste ostali dosljedni i principijelni, te nakon ulaska u stranačke strukture udahnuli dašak sindikalizma narodnjacima!
    Jasno, neki su čelnici HNSa trebali politički izdahnuti da se uz taj Vaš dašak stvarno disalo i radilo u stranci(hns).
    Stoga, zbog činjenice da ste osnivač Hrvatskih laburista- stranke rada predlažem da prvo pozovete sve nezaposlene da se učlane, ili da kooptirate stranku nezaposlenih. Ostaje nužnost da pozovete sve bivše i sadašnje nezadovoljnike u HSLSu, nestalom LSu, nezadovoljnike IDSa, napose nezadovoljnike u HNSu( u koje i sam spadam)te da zajedno stvorimo centar koji uz vješte manipulacije i rabote što HDZa ali i SDPa nestao.
    Uvjeren sam da Jakovčić, Čačić i Milanović nisu u stanju osnažiti politički centar jer su u njiha prejake osobne taštine. Istupio sam i HNSa 5. studenog 2009 kada je pored kandidature Bandića kandidatkinja V. Pusić ustrajala u naumi da ostane kandidatkinjom i spiskala enormna sredstva da bi postigla rezultat koji je stranka imala i prije. Neuspjeh i nikom, ali nikom- ništa.
    Napominjem da sam stranku napustio, naravno, radi višegodišnje indolencije prema nama radilicama na terenu pogotovo svjestan činjenice da se spomenuti čelnici na koncu uvijek dogovore mimo nas običnih članova.
    Želja mi je surađivati s Vama i priznajem da imam određene kontakte s gđom Jasnom Mošnja Juričić.
    Želim uspjeha u radu i siguran sam da će te upravo Vi znati osnažiti politički centar i time donijeti toliko nužne promjene na političkoj sceni.
    Srdačno, Željko Antunović
    ps
    Za sada se ne želim uključiti u rad stranke jer sam zapriječen izvjesnim zdravstvenim tegobama zbog kojih sam na višemjesečnom bolovanju. No, ne mirujem. Sve slobodno vrijeme želim posvetiti obilježavanju 80. obljetnice rođenja i 10. obljetnice smrti Vlade Gotovca.
    Upravo 16. 03. Je sazvana sjednica inicijativnog odbora gdje je i gđa Jasna pozvana da se pridruži. (1. sjednica inicijativnog odbora za obilježavanje Gotovčevih obljetnica u galeriji „Cvajner“ na Forumu s početkom u 19 sati). U prilogu Vam šaljem nešto iz svoje osobne arhive u nadi da će se naši kontakti nastaviti ovim putem sve do trenutka kada će moje zdravstveno stanje dozvoliti da se opet uključim u javni politički rad.
    Do tog željenog vremena slobodan ću biti kontaktirati vas osobno ali i putem suradnje s povjerenicom za Istru.
    Na vašu mail adresu sam spreman poslati još zanimljive pisane građe o političkim promišljanjima u Istri ali i građanskim aktivnostima…
    S velikim zanimanjem pratim Vaš rad, posebice sada kada ste na čelu HL- stranke rada, uz iskrene želje da u ostvarite značajan uspjeh upravo u Puli odnosno u sirotici Istri.

  2. avatar
    marijan
    23.03.2010. 23:18
    Iskrene čestitke gosp. Lesaru na osnivanju jedne političke stranke, sa znakovitim imenom, za koju mislim da će imati uspjeha u radu i to zahvaljujući iskljućivo njemu. Nadam se da područje rada i radnika više neće biti nepokriveno i da će to obični, mali ljudi znati prepoznati, jer je D.Lesar i dok je bio na čelu SSSH bio jako aktivan iako su vremena bila veoma teška.Nikako ne mogu zaboraviti devedesete godine kada je na sindikalne prosvjede - radnike izvedeno onoliko policije u punoj ratnoj spremi i oklopnjacima.U to vrijeme trebalo je dosta hrabrosti, a vidim da je on i dalje ima. Uz rudarski pozdrav, SRETNO!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh