« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
priča se nastavlja

Dr. Klisović iznio teške optužbe na račun ravnatelja KB-a Dubrava

Makinacije oko rada Povjerenstva za istragu o smrti pacijenata i namještanje poslova

Dr. Željko Klisović
Dr. Željko Klisović (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

KB Dubrava

,

Milan Kujunđić

,

Željko Klisović

Neurolog u Kliničkoj bolnici (KB) Dubrava dr. Željko Klisović na današnjoj je konferenciji za novinare optužio ravnatelja bolnice dr. Milana Kujundžića za makinacije oko rada bolničkog Povjerenstva za istragu o smrti pacijenata, za što Klisović optužuje šefa Odjela za neurologiju dr. Anđelka Vrcu, te za namještanje poslova KB-a tvrtki "Olympus".

Povjerenstvo koje treba istražiti smrt nekolicine pacijenata koje je liječio Vrca, pristrano je i po Kujundžićevu nalogu ima zadatak Vrcu osloboditi krivnje, ustvrdio je Klisović dodajući kako je apsurdno da u povjerenstvu koje treba suditi o neurološkim pitanjima ne sjedi niti jedan neurolog.

Za predsjednika povjerenstva dr. Darka Hudija rekao je kako je zbog svojih znanstvenih projekata ovisan o Kujundžiću, dok je člana povjerenstva dr. Anđelka Korošića nazvao "osobom malog medicinskog općeg znanja".

Klisović također tvrdi da je tvrtka Kujundžićeve supruge Tatjane "Zidni vrt" izgradila dvije urbane vile na Gračanima zajedno sa Snježanom Mrkšom, suprugom direktora "Olympusa", tvrtke koja od KB-a Dubrava dobiva višemilijunske poslove.

Klisović kaže kako gradilište, koje vodi predradnik s kriminalnim dosjeom A. T., svakodnevno tijekom svojeg radnog vremena obilazi dr. Kujundžić.

Prošle godine KB Dubrava dala je "Olympusu" poslove vrijedne četiri milijuna kuna, rekao je Klisović dodajući kako je od toga milijun kuna bilo namijenjeno opremi, pola milijuna servisiranju, a ostatak novca otišao je za sanitetski materijal.

"Olympus" proizvodi fotoaparate, endoskope i neke ultrazvučne uređaje pa nema veze sa sanitetskim materijalom, kazao je Klisović te ustvrdio da Kujundžić Olympusu plaća "napuhane" račune, a potom "oprani" novac ide na račun njegove supruge.

Klisović je Kujundžića optužio i za malverzacije vezane uz kafić u prizemlju bolnice, te rekao da tržišna inspekcija obavlja nadzor u tom kafiću, a i Porezna uprava je zainteresirana za događaje vezane uz njega.

O svemu tome Klisović je, kako tvrdi, izvijestio Državno odvjetništvo, Odjel gospodarskog kriminaliteta, a obratio se i ministru zdravstva Zdravku Milinoviću.

Na novinarski upit o podrijetlu njegove imovine, među kojom su vila u Rogoznici i ogromna kuća u Gornjoj Dubravi, u kojoj je upriličio današnju konferenciju, rekao je kako je vila u vlasništvu njegove majke, a kuću je zidao novcem od prodaje stana koji mu je darovao otac, te kreditom.

Također je, na novinarski upit, odbacio sve optužbe za navodno seksualno zlostavljanje nekih pacijentica. (HINA)

03.09.2008. 21:41:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh