« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

15 obitelji ratnih vojnih invalida ušlo u svoje stanove

Trenutačno se u Hrvatskoj gradi 645 braniteljskih stanova

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Andreja Thomas/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

braniteljski stanovi

Petnaest obitelji hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata ušlo je danas u svoje stanove u karlovačkoj četvrti Luščić, a ključeve im je uručila potpredsjednica Vlade RH i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

Stanovi su veliki između 60 i 70 četvornih metara, ukupne vrijednosti od 9,5 milijuna kuna, a dodatnih je 2,5 milijuna kuna iz proračuna Grada Karlovca financirana komunalna infrastruktura i oplemenjivanje okoliša zgrade.

Pozdravljajući obitelji hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata potpredsjednica Kosor je istaknula kako se trenutačno u Hrvatskoj gradi 645 braniteljskih stanova, od kojih je pred završetkom 90 u Kaštelu, 60 u Trogiru, 30 u Drnišu i 19 u Solinu, a potom će se graditi u Zagrebu.

Izrazila je zadovoljstvo što su se za njenog mandata stambeno zbrinule obitelji svih 100-postotnih ratnih vojnih invalida u Hrvatskoj, odnosno da je ukupno stanove ili kuće dobilo od 2004. godine do danas 4537 hrvatskih ratnih vojnih invalida raznih postotaka oštećenja, pa i oni koji imaju invaliditet od 20 do 30 posto.

Odgovarajući na novinarska pitanja o (ne)kvaliteti nekih radova u braniteljskim stanovima potpredsjednica Kosor je kazala kako je za rigorozne mjere za one koji ne rade u skladu s propisima ili ne odrade posao kako valja.

"Svaki se stan mora graditi po pravilima struke, a braniteljski stanovi još dodatno pažljivije i uvjerena sam da je u ovim stanovima u Karlovcu sve u redu", dodala je. (HINA)

03.09.2008. 21:59:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh