« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci
NOVOSTI

Dostupni novi vivo pametni telefoni

vivo X i Y serija pametnih telefona omogućava kreativnost korisnika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

pametni telefoni

,

Vivo

vivo predstavlja četiri nova modela na hrvatskom tržištu: Nakon dolaska X80 Pro, X serija bogatija je za još jedan model - novi X80 Lite 5G - koji korisnicima omogućuje izražavanje kreativnosti kroz napredne fotografske značajke, i ističe se svojim elegantnim dizajnom. Osim novosti u X seriji, vivo predstavlja i nove modele u Y seriji, koji zahvaljujući praktičnim značajkama i dugotrajnim baterijama, predstavljaju prave suputnike u svakodnevnom životu, rečeno je tijekom predstavljanja.

vivo X80 Lite 5G slijedi misiju tvrtke da omogući korisnicima da zabilježe svoj savršeni snimak. Kamera razlučivosti 64 megapiksela umanjuje mogućnost mutnih snimaka, i podržava duže vrijeme ekspozicije, što osigurava jasnije i svjetlije fotografije i videozapise, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja. Sustav stražnje kamere također ima ultra-širokokutnu kameru od osam megapiksela, koja korisnicima omogućuje snimanje visokokvalitetnih, super-širokokutnih fotografija s lakoćom, kao i makro kameru razlučivosti dva megapiksela za snimke izbliza.

vivo je dizajnirao X80 Lite 5G kako bi potaknuo korisnike na kreativnost i zabavu sa svojom prepoznatljivom promjenom boje. S verzijom Sunrise Gold, koja sadrži fluoritno anti-reflektivno staklo koje je razvio vivo, omogućava ovom pametnom telefonu dinamičku promjenu nijanse stražnjeg kućišta iz zlatne u crvenkasto-narančastu kada je izložen sunčevoj svjetlosti ili ultraljubičastom svjetlu. Pokreće ga MediaTek Dimensity 900 čipset, koji nudi visoku energetsku učinkovitost i rad bez zastajkivanja. Opremljen s osam gigabajta radne memorije, kao i dodatnih osam gigabajta „virtualne" memorije s Extended RAM 3.0 značajkom, ali i standardnih 256 GB memorije za pohranu, ima dovoljno prostora za instaliranje omiljenih aplikacija, čuvanje dragocjenih uspomena i uživanje u zabavi na 6,44" FHD+ AMOLED zaslonu. X80 Lite 5G također umanjuje brigu o autonomiji baterije, zahvaljujući izdašnom kapacitetu i brzoj 44W vivo FlashCharge tehnologiji, koja puni bateriju od 4500mAh s 1% na 61% u samo 30 minuta.

Noviteti u vivo Y seriji

Y serija poznata je po svojim modelima koji nude sveobuhvatne karakteristike po prihvatljivoj cijeni, pa tako i novi vivo Y35, Y22s i Y16 koji nastavljaju stopama svojih prethodnika. Nova Y serija telefona su "švicarski nožić" među pametnim telefonima, spajaju elegantan dizajn, mogućnost puno prostora za pohranu te značajke kamere za Perfect Shot, po vrijednosti kojoj je teško parirati.

Krenite u avanture života s Y35

Kao što je slučaj sa svim vivo pametnim telefonima, Y35 je dizajniran kako bi pomogao svakom korisniku da postigne savršenu fotografiju, sa značajkama koje snimanje fotografija i videozapisa čine zabavnim i lakim, pa tako prednja kamera ima Selfie Spotlight Band - namjensku bljeskalicu koja pruža dopunsko svjetlo za zapažene portrete. Za one koji zahtijevaju još više prostora za pohranu, utor za memorijsku karticu Y35 omogućuje do 1 TB dodatne pohrane i prkosi očekivanjima s 8 GB RAM-a, koji se može povećati s dodatnih 8 GB putem vivo inovativne Extended RAM 3.0 značajke.

Zahvaljujući velikoj bateriji od 5000 mAh i AI tehnologiji za uštedu energije, Y35 može držati korak s užurbanim modernim stilom života bez da ostane bez energije. S brzim punjenjem od 18 W, baterija se puni od 1 do 70% unutar 70 minuta ili može dodati dovoljno energije za 258 minuta videa uz samo 15 minuta punjenja.

Y22s -   svestrani uređaj za današnji stil života

Y22s je savršen višenamjenski uređaj koji nudi oštar izgled i glatko svakodnevno korištenje zahvaljujući 6 GB RAM-a. Ova izdašna memorija premašuje većinu drugih pametnih telefona u svojoj cjenovnoj kategoriji i osigurava besprijekorno obavljanje više zadataka odjednom s više aplikacija koje rade u pozadini i brzim i glatkim prebacivanjem aplikacija. Ovaj pametni telefon također ima Qualcomm Snapdragon 680 mobilnu platformu, popraćenu 128 GB prostora za pohranu koji se može proširiti na do 1 TB putem MicroSD memorijske kartice.

Dodatan pogon mu daje i baterija kapaciteta 5000 mAh, a ovaj model ima i sustav trostruke kamere koji kombinira glavnu kameru visoke rezolucije od 50 MP s makro kamerom od 2 MP i bokeh kamerom od 2 MP.

Zakoračite sa stilom uz   Y16

Novi početni model Y16 pokazuje da nije potrebno potrošiti puno da biste dobili telefon čije performanse zadovoljavaju vaše potrebe. Ovaj pametni telefon iz serije Y i dalje pruža izvrsne značajke i snažne performanse kako bi pružio uvjerljiv spoj vrijednosti, s elegantnim dizajnom. Y16 nudi 128 GB pohrane, odlično trajanje baterije te sustav dvostruke kamere koji pruža zabavan i kreativan pristup fotografijama i videozapisima. Također ima vivo značajku Extended RAM koja dodaje 1 GB dodatnog virtualnog RAM-a na 4 GB RAM-a na ploči, kako bi se podržale aktivnije aplikacije u pozadini i omogućilo glatko prebacivanje između aplikacija.

Kao pametni telefon iz Y serije, Y16 također nudi odlično trajanje baterije. Njegova baterija od 5000 mAh olakšava uživanje u videozapisima, igricama i glazbi bez da vam ponestane energije. Podržava čak i obrnuto punjenje - izvrsnu značajku koja vam omogućuje da koristite bateriju Y16 za pomoć u nadopunjavanju drugih uređaja dok ste u pokretu.

Cijena i raspoloživost

X80 Lite 5G je dostupan   kod ovlaštenih vivo partnera. Predložena maloprodajna cijena za X80 Lite 5G je 3499 kn.  

Y35 je dostupan po preporučena maloprodajna cijena Y35 je 2299 kn.

Y22s je dostupan uz preporučenu maloprodajnu cijenu od 1799 kn.

Y16 je dostupan uz preporučenu maloprodajnu cijenu od 1399 kn.

Piše: Sanja Ledinek
26.11.2022. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    26.11.2022. 09:37
    odlični
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh