« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
LOL

Dosta vam je dijeta? Preselite se na planinu!

Rizik od pretilosti naglo pada sa svakih 200 metara nadmorske visine, tako da bi vam bilo dovoljno da se preselite na, recimo, Velebit :)

Živite na planini i nema viška kila :)
Živite na planini i nema viška kila :) (Arhiva)
Više o

dijeta

,

pretilost

,

najbolja dijeta

,

planine

,

nadmorska visina

Dijete su svuda oko nas, nemoguće je otvoriti novine ili portal da se ne pronađe neka čudotvorna formula koja će nam kile natjerati u željene okvire. No, ako vam je već dosta svega i ne želite stalno razmišljati o tome što i koliko jedete, istraživači sa Sveučilišta u Marylandu našli su rješenje - preselite se na neku planinu. 

Analiziranjem podataka o preko 400 tisuća stanovnika Colorada istraživači su došli do zaključka da rizik od pretilosti naglo pada sa svakih 200 metara nadmorske visine, i ostali su prilično iznenađeni rezultatima.

Doduše, još uvijek nisu uspjeli pronaći neki čvrsti dokaz o čemu se zapravo radi i zašto su ljudi koji žive na planinama toliko mršaviji od onih koji žive u nizini, no nastavljaju istraživanja u tom smjeru. 

Do sada je dokazano da odlazak u planine omogućava sagorijevanje puno više kalorija u prvih par dana boravka na većoj nadmorskoj visini, što se povezuje s utjecajem na hormone zadužene za apetit, rast i brzinu metabolizma. 

14.02.2013. 11:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh