« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana
SAVJETI

Doručak za skidanje kilograma

Znanstvenici potvrđuju da je riječ o zdravom i jeftinom obroku nakon čije su konzumacije ljudi bili najmanje gladni tijekom jutra i podneva te su pojeli do 30% manje kalorija za ručak

Ovako se skidaju kilogrami
Ovako se skidaju kilogrami (Arhiva)

Doručak je najvažniji obrok u danu, posebno za one osobe koje žele skinuti višak kilograma. Ako već nakon samo 2-3 sata nakon doručka počnete ponovo osjećati glad, trebali bi pametnije birati namirnice za doručak.

Najbolji izbor za doručak je zobena kaša, a to su potvrdila i istraživanja koja su se provela na 30-ak žena i muškaraca, koje su podijelili na 3 skupina.

Prva skupina za doručak je jela zobenu kašu, druga skupina za doručak je jela kukuruzne pahuljice, a treća skupina je doručak preskakala i pila je samo vodu.

Stanje sitosti

Prva i druga skupina u organizam su putem doručka unijele 350 kalorija, a kroz tri sata su svi sudionici bilježili stanje sitosti i davali uzorke krvi kako bi se pratila razina šećera i inzulina u krvi. Nakon toga sve skupine su jele isti ručak koji se trebao konzumirati sve dok ne osjete stanje sitosti.

Sve savjete pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
04.08.2021. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    04.08.2021. 10:06
    dorucak najvazniji
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh