« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
MLJAC

Doručak koji diže iz mrtvih

Osim što ćete tijelo opskrbiti vlaknima, vitaminima i mineralima, dati mu energiju, zeleni smoothie pozitivno će djelovati i u psihičkom smislu

Zeleni smoothie pun je zdravlja
Zeleni smoothie pun je zdravlja (Arhiva)
Više o

smoothie

,

zeleni smoothie

Bilo da imate problema s kilogramima ili jednostavno želite poboljšati svoju prehranu i ojačati imunitet zeleni smoothieji su rješenje, osobito ako ih konzumirate već ujutro.

Osim što ćete tijelo opskrbiti vlaknima, vitaminima i mineralima, dati mu energiju,  zeleni smoothie pozitivno će djelovati i u psihičkom smislu - velika je vjerojatnost da ćete tijekom cijelog dana birati zdravije - jesti bolje, kretati se i biti zadovoljniji, a sve zbog doručka. 

Kako mu i ime govori riječ je o zelenom napitku, odnosno obroku u tekućem stanju. Boju mu daje povrće poput kelja i špinata. Ključno je da ono bude svježe. Osim lisnatog povrća, u smoothie se dodaje sezonsko voće, po želji zobene pahuljice ili orašoidi i tekuća baza.

"Detox smoothie sadrži sve nutrijente koji su nam potrebni kroz dan. Bilo da osjećate da vam nedostaje vitamina ili da ćete se razboljeti, ovaj zeleni napitak ima sve što vam treba da se oporavite. Popijte ga ujutro i započnite dan uz veliku dozu esencijalnih, hranjivih stastojaka", kaže za Express.co znanstvenik i fitness trener Harry Aitken.  

Svoj smoothie možete dodatno začiniti pa i zaljutiti dodavanjem đumbira ili čilija.

Dobro je dodati i sok polovice limuna jer će pomoći tijelu da asporbira željezo iz špinata. S voćem nemojte pretjerivati. Polovica banane i manja jabuka sasvim su dovoljni.

Osim što pomaže kod mršavljenja, pospješujući probavu i čisteći organizam od toksina te nas potičući da u svakodnevicu uvrstimo i ostale zdrave navike poput kretanja i biranja kvalitetnijih namirnica za ostale obroke, zeleni smoothie ublažava depresiju, čisti kožu, briše bore i jača imunitet, zahvaljujući visokoj razini vitamina E i C, vlakana i antioksidanasa.

Poznato je da visoke koncentracije folne kiseline koje se nalaze u zelenom lisnatom povrću pomažu u ublažavanju znakova depresije, a manjak te kiseline primijećen je upravo kod anksioznih i depresivnih osoba. Kada je tijelo očišćeno o d toksina koža je blistava, elastična i mladolika, a kosa bujna i sjajna. 

Kako bi vaš smoothie kojim ćete započeti dan bio još učinkovitije sredstvo za mršavljenje, ne zaboravite dodati ananas, voće bogato bromelainom, tvari koja sadrži probavne enzime i pomaže nam u mršavljenju. 


12.11.2019. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh