« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina
MA DA?

Donald Trump želi spasiti ZTE

Čini se da je sada kineski predsjednik Xi Jinping intervenirao kod predsjednika SAD-a Donalda Trumpa i nastoje pronaći mirno rješenje koje bi osiguralo ZTE -u daljnje poslovanje

Iako zvuči nevjerojatno...
Iako zvuči nevjerojatno... (ZTE)
Više o

Donald Trump

,

ZTE

Trgovinske sankcije nametnute kineskom ZTE prije mjesec dana, vjerojatno bi značile kraj poslovanja tvrtke. Američki predsjednik Donald Trump, sada je postao milostiv i najavio na Twitteru da želi pronaći rješenje i spasiti ZTE.

ZTE zbog nedovoljne provedbe dogovorenih mjera za Iran i Sjevernu Koreju, već se po drugi puta našao u problemima. Prvo su u ožujku 2017. godine morali plati novčanu kaznu od 1,2 milijarde dolara za zaobilaženje sankcija i isporuku američke tehnologije u Iran. Prošlog mjeseca dobili su trgovačke sankcije kojima im se na sedam godina zabranjuje kupnja i korištenja američkog softvera i hardvera u proizvodima (uključujući Qualcomm procesore). Time je ZTE-u gotovo onemogućeno nastaviti poslovanje s pametnim telefonima, 70.000 radnih mjesta se našlo na kocki i sva trgovina im je globalno zaustavljena.

Čini se da je sada kineski predsjednik Xi Jinping intervenirao kod predsjednika SAD-a Donalda Trumpa i nastoje pronaći mirno rješenje koje bi osiguralo ZTE -u daljnje poslovanje. Barem ako ćemo vjerovati objavi na Twitteru od 13. svibnja 2018, od strane @realDonaldTrump.

U svakom slučaju, ovo je neobičan prijelaz u trgovinskom ratu između SAD-a i Kine. Voljeli bi da krajnji korisnici ne budu žrtve. ZTE pametni telefoni su jeftini, dobre kvalitete i bilo bi doista šteta da nestanu s tržišta. Osobito Axon linija. Bit će zanimljivo vidjeti koje će se na kraju rješenje pronaći za ZTE i nametnute im sankcije Američkog ministarstva trgovine (US Department of Commerce).

19.05.2018. 09:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh