« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
NEOČEKIVANO

Dominique Strauss-Kahn bit će oslobođen optužbi?

Nakon što su zbog oprečnih izjava istražitelji počeli sumnjati u vjerodostojnost sobarice, otkrilo se kako im je 32-godišnjakinja lagala i o puno drugih stvari

Fotografija vijesti
Više o

Dominique Strauss-Kahn

,

MMF

Mjesec i pol nakon njegova uhićenja zbog pokušaja silovanja sobarice, slučaj protiv Dominiquea Strauss-Kahna na rubu je raspada nakon što su istražitelji otkrili velike minuse u vjerodostojnosti tužiteljice, navodi New York Times, a prenosi Hina.

Preokret bi se mogao dogoditi u petak kada Kahn iziđe pred sud na Manhattanu, iako se iduće saslušanje nije očekivalo prije 18. srpnja.

Bivši favorit za predstojeće predsjedničke izbore u Francuskoj, koji se 6. lipnja izjasnio da nije kriv, "mogao bi biti oslobođen" i "pušten iz kućnog pritvora jer je malo vjerojatno da će se teške optužbe protiv njega konkretizirati", navodi NYT.

Po pisanju lista, koji se poziva na istražitelje, nema sumnje da je između Kahna i gvinejske sobarice u hotelu Sofitel na Manhattanu bilo spolnog kontakta. No, tužitelji ne vjeruju mnogo u ono što im je tužiteljica o tome i o sebi kazala.

Sumnjaju da im je 32-godišnja sobarica lagala nekoliko puta od izbijanja afere 14. svibnja. Sumnjiče je za upletenost u kriminal poput trgovine drogom i pranja prljavog novca. Nekoliko ljudi na njezin je račun u zadnje dvije godine položilo ukupno 100.000 dolara. Navodno je lagala i oko svojeg zahtjeva za azil u SAD-u, gdje živi od 2002.

Nema, međutim, dokaza da je bivši čelnik MMF-a žrtva političke urote, po istražiteljima na koje se poziva NYT.

01.07.2011. 10:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh