« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
SAVJETI

Domaći serum za poticanje rasta kose

S kokosovim uljem možete napraviti djelotvorni stimulator rasta kose koji je idealan za sve koji žele da im kosa brže raste, bude gušća, a posebno za one kojima kosa opada, lomi se, suha je i puca

Domaći serum koji će vam ojačati kosu
Domaći serum koji će vam ojačati kosu (Arhiva)
Više o

kokosovo ulje

,

ulje čajevca

,

ekstra djevičansko maslinovo ulje

,

ulje ružmarina

Bujna i zdrava kosa uvijek će biti ponos vlasnika, a i magnet za pripadnike suprotnog spola, no stres, vrijeme, zagađenje, loša prehrana i još mali milijun negativnosti utječu na to kako nam izgleda kosa.

Jasno je da kozmetička industrija okreće milijarde na svim mogućim sredstvima koja bi trebala čudotvorno riješiti te probleme, ali mi ćemo vam po običaju dati prijedlog koji ne možete odbiti - napravite stimulator rasta kose u kuhinji, od prirodnih sastojaka.

Glavni sastojak je kokosovo ulje, a u kombinaciji s ostalim sastojcima koji su također poznati po blagotvornom utjecaju na zdravlje kose dobivate pravi pravcati serum koji će već za dva mjeseca oporaviti vašu kosu i učiniti je zdravom, gustom i snažnom

Stimulirajući serum za kosu

Sastojci

žlica organskog hladno prešanog maslinovog ulja
pola šalice djevičanskog hladno prešanog kokosovog ulja
dvije kapi ulja čajevca
dvije kapi ulja ružmarina

Priprema

Otopite kokosovo ulje u maloj posudi, čim se otopi maknite ga s vatre i u njega umiješajte ostale navedene sastojke. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, pa je još toplu ulijte u staklenku i dobro zatvorite.

Upotreba

Najbolji učinak ćete postići korištenjem na suhoj kosi prije pranja - namažite vlasište smjesom, pokrijte glavu vrećicom ili celofanom i omotajte toplim ručnikom, pa ostavite da djeluje barem petnaestak minuta. Postupak ponovite dva puta tjedno.

Blagodati

Kokosovo ulje - dubinski prodire u korijen kose i čini kosu intenzivno fleksibilnom, jakom i hidratiziranom. Ujedno prenosi i djelovanje ostalih sastojaka u serumu.

Maslinovo ulje - pomaže u smanjivanju ćelavosti uzrokovane hormonima, obnavlja kosu i vlaži je, te pomaže nakon izlaganja agresivnim kemijskim sredstvima.

Ulje čajevca - sjajan saveznik u borbi protiv peruti, pomaže u zacjeljivanju i protiv svrbeža tjemena. Djeluje protiv ušiju. Moguć je osjećaj hladnoće nakon nanošenja.

Ulje ružmarina - jača kosu i potiče opći rast kose. Popularno je kao sastojak za usporavanje prebrzog gubitka kose i rasta sijedih vlasi. Zagrijano ružmarinovo ulje u kombinaciji s maslinovim uljem česta je kombinacija za jačanje kose.

03.04.2017. 16:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh