« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
AHA!

Domaće ulje za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom

Ulje za sunčanje nije rezervirano samo za osobe tamnije puti i za postizanje preplanulog tena. Postoji i ulje za sunčanje s vrlo visokim zaštitnim faktorom, za one osjetljvije kože

Prirodno ulje za sunčanje
Prirodno ulje za sunčanje (Shutterstock)
Više o

zaštitni faktor

,

ulje za sunčanje

,

prirodno ulje

,

čileanska malina

Ulje za sunčanje obično povezujemo s onim ljudima koji su prirodno tamniji i lakše dobivaju boju, dok ga ljudi svjetlije puti obično izbjegavaju misleći da to nije za njih. No, to je samo jedan od mitova koji se vežu uz sunčanje - štoviše, takvo ulje s visokim zaštitnim faktorom možete napraviti i sami od potpuno prirodnih sastojaka.

Sve su glasnija upozorenja da preparati za sunčanje sadrže opasne kemikalije i kako nisu nimalo sigurni za kožu. 

No, zato postoji prirodno ulje za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom, a riječ je o ulju sjemenki čileanske maline koje ima zaštitni faktor od 25 do 40. Možete ga pomiješati s nekim drugim uljem ili ga koristiti samog.

Preporučujemo miješanje ulja čileanske maline s bademovim ili uljem avokada u omjeru 50 (malina) : 20 (avokado ili badem).  Ili pak ulja čileanske maline, macerata oraha i macerata mrkve.

Treba voditi računa o tome da stupanj zaštite ovisi o količini ulja i preporučuje se minimalno 35 mililitara za jedno premazivanje tijela. Osim ulja čileanske maline, visok zaštitini faktor ima i ulje sjemenki mrkve (38 do 40).

Kožu ne štitimo samo izvana, nego i iznutra. Nekoliko mjeseci prije izlaganja suncu treba jesti hranu bogatu beta karotenom i antioksidansima - razno povrće i piti sok od kuhane rajčice.

Nemojte zaboraviti ni izbjegavati izlaganje suncu u najtoplijem dijelu dana, od 11 do 16 sati. Budite odgovorni prema svome tijelu. 

27.06.2017. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh