« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
NIJE IMAO SREĆE

Dolijao El Lucky - najtraženiji narkoboss u Meksiku

Osnivač zloglasnog narkokartela Los Zetas, Raul Hernandez Lechuga uhvaćen u akciji meksičke vojske

Fotografija vijesti
Više o

Meksiko

,

droga

,

narkokarteli

Meksička mornarica priopćila je danas da je na istoku zemlje, nakon više od dvije godine traganja, uhvatila jednog od 37 najtraženijih meksičkih zločinaca, iz samog vrha narkokartela Los Zetas, javlja Hina.

"Zahvaljujući napornom radu obavještajne službe u kopnenoj operaciji u Cordobi, u državi Veracruzu uhićen je Raul Lucio Hernandez Lechuga s nadimkom 'El Lucky'", ističe se u priopćenju. "El Lucky" je od 2009. na popisu 37 najtraženijih zločinaca u zemlji, od kojih su do danas uhićena 22, rekao je meksički predsjednik Felipe Calderon.

Nešto prije nego je objavljeno priopćenje mornarice Felipe Calderon je napisao na svom profilu na Twitteru: "Mornarica je uhvatila El Luckyja, osnivača Los Zetasa i vođu skupine Oaxace iz Veracruza, Puebla."

Uz El Luckyja uhićeno je još nekoliko osoba ali vlasti zasad nisu objavile njihov identitet. Narkokartel Los Zetas koji su prije gotovo 20 godina osnovali bivši pripadnici elitnih vojnih postrojba, ima svoje sjedište na sjeveroistoku Meksika, ali djeluje i u nekim područjima na jugoistoku. Nazočan je i u Gvatemali, gdje mu se pripisuje pokolj 27 osoba čija su obezglavljena trupla pronađena u svibnju u okrugu Petenu.

13.12.2011. 21:43:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh