« Biznis
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
TALIJANSKI MEDIJI:

Dolce i Gabbana nisu plaćali porez, sprema se optužnica?

Istražitelji tvrde da su Dolce i Gabbana u Luksemburgu osnovali tvrtku koja je preuzela kontrolu nad brendovima grupe i tako izbjegli plaćanje poreza u Italiji

Stefano Gabbana i Domenico Dolce
Stefano Gabbana i Domenico Dolce (Getty Images)
Više o

utaja

,

porez

,

optužnica

,

Dolce & Gabbana

Talijanski tužitelji optužili su modnu kuću Dolce&Gabbana da nije prijavila prihod od oko 840 milijuna eura (1,2 milijardi dolara), izvijestio je talijanski vodeći poslovni dnevnik Il Sole 24 Ore. Istražitelji su zaključili istragu o osnivačima kompanije Domenicu Dolceu i Stefanu Gabbani i još pet osoba, ali službena optužnica još nije podignuta, izvijestio je u subotu milanski dnevnik, pozivajući se na lokalni ured državnog tužitelja.

Istražitelji tvrde da su Dolce i Gabbana 2004. i 2005. u Luksemburgu osnovali tvrtku koja je preuzela kontrolu nad brendovima grupe i da su time izbjegli plaćanje poreza u Italiji. Luksemburškom tvrtkom Gado upravljalo se iz Italije, navode oni. Iznos neplaćenog poreza kreće se oko 420 milijuna eura, piše rimski dnevnik Il Messaggero.

Italija je proteklih mjeseci krenula u odlučnu borbu protiv raširene porezne evazije kako bi povećala prihode od poreza, stanjene nakon međunarodne gospodarske krize. Dolce&Gabbana utemeljen je 1985. i prošle je godine zapošljavao preko tri tisuće zaposlenika u više od 116 trgovina i 17 tvornica, stoji na internetskoj stranici grupe. (hina/metro-portal)

18.10.2010. 13:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh