« Film
objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana
FILMOVI

Dokumentarac 'Veće od traume' u utrci za Srce Sarajeva

Europska premijera nagrađivanog dokumentarnog filma VEĆE OD TRAUME Mirte Puhlovski i Vedrane Pribačić održat će se u sklopu nadolazećeg 28. izdanja Sarajevo Film Festivala

Veće od traume
Veće od traume (Arhiva)
Više o

dokumentarci

,

Veće od traume

,

Srce Sarajeva

Film Veće od traume međunarodnu je premijeru imao na jednom od najprestižnijih festivala dokumentarnog filma, kanadskom festivalu HOT DOCS, dok je na 18. ZagrebDoxu je ovjenčan posebnim priznanjem žirija u regionalnom natjecateljskom programu te Nagradom publike, a na 31. Danima hrvatskog filma Nagradom publike, Zlatnom uljanicom, Nagradom za etiku i ljudska prava te posebnim priznanjem u kategoriji dokumentarca.

Europska premijera filma na 28. Sarajevo Film Festivalu održat će se 13. kolovoza uz repriznu projekciju 14. kolovoza. Nakon projekcije filma održat će se razgovor s autoricama i jednom protagonisticom filma.

Veće od traume kroz tri godine prati stanja i doživljaje triju žena (Katica, Ana i Marija) traumatiziranih u Domovinskom ratu, koje kroz slojevit proces osnaživanja vlastitih resursa iznose priče svojih života. Proces iscjeljivanja traumi ovih žena odvija se u sklopu programa Ja sam mnogo više od moje traume, putem sistemsko-integrativnih suportivnih metoda kojim polako vraćaju svoje dostojanstvo i povjerenje, izgubljeno tijekom rata. 

Film je režirala Vedrana Pribačić, uz koautoricu Mirtu Puhlovski, koja je ujedno i producentica filma (Metar60). Direktor fotografije je Dario Hacek, a film je snimala i Dinka Radonić, montirala ga je Marta Broz, a za zvuk su bili zaduženi Dario Domitrović, Tihomir Vrbanec i Frano Homen.  

06.08.2022. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh