« Knjiga
objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana
NAJAVE

Dođite na radionice poezije

U okviru besplatnih radionica poezije u Dominovoj produkciji, voditeljice i njezine polaznice i polaznici propitati će postoje li granice između poetskog svijeta i njegovog ostatka u kojem većina nas prebiva iz dana u dan

Radionice poezije
Radionice poezije (Arhiva)
Više o

poezija

,

radionice poezije

Pjesnikinje Aneta Vladimirov i Betina Ilić Grički vode vas na dvomjesečno putovanje kroz eksperimentalnu poeziju u autorski osmišljenim radicama i vježbama čije će putovanje završiti 20. travnja na javnom čitanju u Narodnom sveučilištu Dubrave. 

O ciklusu radionica:
„Rapsodije Gornje i Donje Dubrave" ciklus je od osam eksperimentalnih radionica poezije Betine Ilić Grički i Anete Vladimirov koje će se kroz osam susreta održati od 17. veljače do 13. travnja u Kulturnom centru Narodnog sveučilišta Dubrava.

U okviru besplatnih radionica poezije u Dominovoj produkciji, voditeljice i njezine polaznice i polaznici propitati će postoje li granice između poetskog svijeta i njegovog ostatka u kojem većina nas prebiva iz dana u dan. Kako pjesnikinje navode - poetsko se u ovakvom pristupu ispostavlja kao nešto posve blisko, poznato, iako ne nužno imenovano, odnosno kao nešto što uz malo prakticiranja i igre možemo prepoznavati u svakodnevnom životu, u njegovim najuobičajenim momentima.

Na radionicama će se učiti očuđavanju naizgled običnog i raskrinkavanju onog što se mistificira i čini udaljenim, i hermetičnim. Aneta Vladimirov i Betina Ilić Grički su za sve polaznice i polaznike pripremile vježbe i igre na kojima će se baviti naslijeđem umjetnosti u likovima nekih od najistaknutijih stanovnika i stanovnica kvarta istočno od Maksimirske šume, a zapadno od Sesveta. Očekuju se gostovanja drugih pjesnikinja i istraživačica poetskih postupaka i nepoetskih ustupaka. Istraživat će se kvartovska strategija života i izlaska sunca, tražiti divlje bilje i poticati na razmišljanje o plemenitoj naseobini u konačnici i čuvene Vesne Parun, čija će poezija poslužiti kao uvod u proljeće 2024. godine.

Gostujuće predavačice su Jasmina Mujkić i Andrijana Kos Lajtman.

04.02.2024. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh