« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
HGU POZIVA

Dođite na glazbene radionice akustične i bas gitare

Zabavite se i učite uz muziku i vrhunske predavače

Više o

Irska kriza

,

UNCTAD

,

hormonalna terapija

,

spolni hormoni

HGU u suradnji sa Mega Muzikom uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, sport i kulturu grada Zagreba predstavlja:

GLAZBENE i TEORIJSKE RADIONICE travanj - svibanj 2010.

Ulaz na radionice u Roland Galeriji je besplatan uz obveznu prijavu, a broj sudionika je ograničen. Za sve ostale radionice uz obaveznu prijavu uplaćuje se kotizacija u visini od 30,00kn. O načinu uplate kotizacije svi prijavljeni će biti obaviješteni nakon što ispune i pošalju prijavnicu. Prijavljujete se ovdje.

RASPORED ODRŽAVANJA RADIONICA:

ROLAND GALERIJA, ZVONIMIROVA 13, ZAGREB

10.05.2010. - 18:00h
BRANKO BOGUNOVIĆ - PIF
Akustična gitara, alternativni štimovi, fingerpicking, tapping tehnika, delayer, perfect tone - 1. dio

11.05.2010. - 18:00h
GORAN DELAČ
Bas gitara u glazbi, uvod u harmoniju, tehnika bas gitare, improvizacija, kompozicija
www.gorandelac.com

12.05.2010. - 18:00h
BRANKO BOGUNOVIĆ - PIF
Akustična gitara, alternativni štimovi, fingerpicking, tapping tehnika, delayer, perfect tone - 2. dio

17.05.2010. - 18:00h
DAVOR RODIK
Upotreba pojačala, pedala i "rackova" za električne, te ostale instrumente
Nastavak radionice kojoj je cilj upoznati sve zainteresirane sa pravilnom upotrebom, na bini i u studiju, pojačala, podnih efekata (pedala) i «rack» efekata, te pravilna upotreba i spajanje istih, upotreba jednog, dva ili više pojačala istovremeno na bini i slaving, dry/wet  (clean / garbage) sistem sviranja na bini sa starim (vintage) ili novim višekanalnim pojačalima, jednostavna poboljšanja u lampaškim pojačalima (mali trikovi svjetskih profesionalaca) te jednostavna poboljšanja na osobnim instrumentima. Izuzetno korisno za glazbenike kako za one koji se profesionalno bave glazbom i one koji su na tom putu a žele što bolji zvuk iz svoje opreme.

NAPOMENA: Ulaz na radionice u Roland Galeriji je besplatan uz obveznu prijavu, a broj polaznika je ograničen na maksimalno 30 osoba.

KLUB HARD PLACE, ŠUBIĆEVA 55/1, ZAGREB

21.05.2010.
GREG KOCH - Guitar & Amp Show

Američki gitarist Greg Koch rođen je u Milwaukeeu 1966. godine, a gitaru je počeo svirati sa 12. godina nakon što je upoznao glazbu Jimy Hendrixa. Svoju karijeru započeo je povremenim sessionima u Chicagu. Studirao je jazz na University of Wisconsin-Stevens Point, a na natjecanju Bluesbreaker Guitar Showdown 1989. godine Buddy Guy mu je predao nagradu za 1. mjesto. Sa svojim bandom Tone Controls osvojio je 5 Wisconsin Area Music Awards za najboljeg blues glazbenika godine. Sa ovim bandom objavio je 5 izdanja. Njegov proboj započeo je zahvaljujući zapaženim glazbenim workshopovima za Fender.

Svjetsku pozornost skrenuo je na sebe 2001. godine prezentirajući Fender Cyber-Twin pojačalo na NAMM showu u Anaheimu kada ga je zapazio gitarist Steve Vai i omogućio mu da objavi svoj debi album "The Grip" za njegovu diskografsku kuću Favored Nations. Nakon toga usljedili su albumi "Radio Free Gristle", "13 x 12", "4 Days In the South" i "Live on the Radio" sa bandom sa kojim trenutno radi, a koji uključuje glazbenike poput basiste Roscoe Becka (ex Robben Ford, Eric Johnson...), bubnjara Toma Brechtleina i pjevača Malforda Milligana. Njegovu glazbu možemo opisati kao mix bluesa, funka, R&B sa potpisom svih njegovih idola, od Jimy Hendrixa, Alberta Kinga, Alberta Collinsa, Jeff Becka, Stevie Ray Vaughana, Danny Gattona do Richie Blackmorea...

Koch & His Other Bad Men trenutno nastupaju svuda po svijetu. Objavio je nekoliko DVD-a i knjiga za učenje gitare, a kulminacija suradnje Hal Leonarda i Fendera bila je knjiga Toma Wheelera "The Stratocaster Chronicles", objavljena povodom 50-te godišnjice Fender Stratocaster gitare. Knjiga je popraćena CD-om na kojem je upravo Greg Koch odsvirao "50 Sounds of the Stratocaster". Suradnja se nastavila i na CD-ima "The Soul of Tone" i "Amps Through Time" koji su podsjetnik na najbolja Fender pojačala u povijesti.
www.gregkoch.com

11.05.2010. 16:03:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh