« Svijet
objavljeno prije 14 godina
NE ODRIČE SE VLASTI

Dodik želi biti predsjednik Republike Srpske

Aktualni premijer je kazao kako prihvaća kandidaturu za predsjednika RS-a jer se želi nastaviti boriti za očuvanje sadašnjeg statusa tog entiteta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/CROPIX)
Više o

Milorad Dodik

,

Republika Srpska

,

BiH

,

predsjednik

Predsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik bit će kandidat za predsjednika tog entiteta na izborima što će se u Bosni i Hercegovini održati 3. listopada, potvrđeno je u subotu na konvenciji Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) čiji je Dodik čelnik.

Na konvenciji je također podržan prijedlog da se Nebojša Radmanović koji obnaša dužnost srpskog člana Predsjedništva BiH ponovo kandidira za tu poziciju. Dodik je na konvenciji održanoj u Banja Luci kazao kako prihvaća kandidaturu za predsjednika RS-a jer se želi nastaviti boriti za očuvanje sadašnjeg statusa tog entiteta.

>> Dodik osudio zločine vojske RS-a

Istaknuo je i to kako neće dopustiti nikakve značajnije izmjene Daytonskog sporazuma koji definira dvoentitetski ustroj BiH. "Nama nije mučno u BiH s Daytonom ali je mučno u BiH u kojoj se ruši Dayton", kazao Dodik. Ponovio je poznatu ocjenu kako prenošenje brojnih ovlasti s entiteta na državu BiH nije dalo rezultate.

>> Od Dodika očekujem stvarne i konkretne poteze

"Moramo vidjeti što ćemo s tim", kazao je Dodik. Najjače oporbene stranke u RS-u okupljene u koaliciju ranije su već odlučile kako će njihov zajednički kandidat za predsjednika biti Ognjen Tadić iz Srpske demokratske stranke (SDS) dok će protukandidat Radmanoviću za člana Predsjedništva BiH biti predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić. (hina/metro-portal)

03.07.2010. 19:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh