« Film
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
NEW YORK

Dodijeljene nagrade na filmskom festivalu Tribeca

''When We Leave" austrijske redateljice Feo Aladag osvojio je dvije nagrade uključujući onu za najbolji dugometražni igrani film i najbolju glumicu

(Getty Images)
Više o

Tribeca

,

DžonSkaVolt

,

kapucini

Njemački film o djevojci koja bježi od teškog života u Istanbulu i seli u Berlin te dokumentarac o paru koji boluje od Downovog sindroma dobili su najviša priznanja na filmskom festivalu Tribeca u četvrtak u New Yorku.

"When We Leave (Die Fremde)" austrijske redateljice Feo Aladag osvojio je dvije nagrade uključujući nagradu za najbolji dugometražni igrani film i najbolju glumicu, Njemicu Sibel Kekilli.

"Monica&David" debitantske redateljice Alexandre Codine osvojio je nagradu za najbolji dokumentarni film za portret američkog zaljubljenog para koji priprema vjenčanje a boluje od Downova sindroma.

Nagrađeni su filmovi među 85 dugometražnih filmova prikazanih na festivalu, uključujući 55 igrana filma i 30 dokumentaraca, koji završava u nedjelju.

Francuski glumac Eric Elmosnino proglašen je najboljim glumcem u igranom filmu tumačeći Sergea Gainsbourga u novom biografskom prikazu pjevača.

Posebna priznanja žirija dodijeljena su filmu s talijanskim titlovima "Loose Cannons" turskog redatelja Frzana Ozpeteka o dvojici homoseksualne braće Talijana, kao i dokumentarcu "Budrus" američke redateljice Julie Bache o obiteljskom čovjeku koji predvodi izraelske i palestinske prosvjednike u nenasilnoj borbi u spašavanju njegova sela. (hina/metro-portal)

30.04.2010. 10:12:03
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Tihana
    02.05.2010. 21:05
    Super članak, baš informativno. :-)

    Samo sad ne znam, zašto me ovaj sistem označava za spamera.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh