« Glazba
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
NAGRADE

Dodijeljene 5. Ambasador

Nagrade su se po peti put dodijelile najboljim ostvarenjima elektroničke glazbe za 2019. godinu

Nagrade Ambasador
Nagrade Ambasador (Arhiva)
Više o

elektronska glazba

,

nagrade

,

5. Ambasador

U zagrebačkom klubu Aquarius svečano je održana četvrta dodjela nagrada Ambasador elektroničke glazbe za najbolja ostvarenja u 2019. godini. Dodjeli nagrade u Zagrebu prisustvovali su brojni umjetnici i stručnjaci koji djeluju u elektroničkoj glazbenoj industriji Hrvatske i regije.

Ambasador se trebao održati u ožujku u Rijeci u sklopu Europske prijestolnice kulture, ali je odgođen zbog pandemije koronavirusa.

Projekt se realizira kvalitetnom predanošću brojnih profesionalaca sa scene u sklopu udruge Klubska kultura, a ove godine produkciju je brojilo preko 30 kreativaca.

Nagrade su dodijeljene u ukupno 35 kategorija od kojih je struka nagrade podijelila u 11 kategorija dok je publika glasala u čak 24 kategorije.

Struku su ove godine činili istaknuti DJ-i, producenti, promotori, organizatori festivala, voditelji klubova, radijski voditelji, PR-ovi, novinari i nezavisni istraživači.

Publika je odlučivala u najatraktivnijoj kategoriji Festivala u kojima su nagrade odnijeli Sonus festival (Open air festival godine). Najbolji festival domaćeg promotora je Forestland u Brezju, a Defected Croatia iz Tisnog slovi za Boutique festival godine dok je sarajevski Garden of Dreams odabran kao regionalni festival godine.

Struka je birala live act godine, a nagradu je odnio slavonskobrodski dub i dubstep producent Egoless koji već nekoliko godina izdaje na prestižnoj Deep Medi etiketi. ABOP su elektronički band godine, a imaju i titulu za Najbolji album plesne i suvremene elektroničke glazbe (Delta) objavljen na domaćoj PDV Records etiketi koja je ujedno i trijiumfirala u kategoriji Hrvatska etiketa godine.

Ante Zvonimir Stamač autor je dizajna za ABOP-ov album Delta, a ujedno i ponosni vlasnik nove nagrade „Vizualno rješenje godine". Za DJ-a godine po izboru struke izabrana je osječka techno DJ-ica Insolate koja je nagradu odnijela u još dvije kategorije, između ostaloga za Single godine „Nada" te kao Ambasadorica hrvatske u inozemstvu. I ove godine najbolji remikser je Andrea Ljekaj, za najbolje mainstream izdanje splitsko-hvarski dvojac Outcome koji su remiksirali pjesmu „Tišina" Sare Renar.

Ivan Levačić Eleven nagrađen je u čak četiri kategorije - tri već spomenute, kao dio benda ABOP, a i sam je dobio nagradu za najperspektivniji projekt elektroničke glazbe

Ambasador je stvoren da potiče mlade i nove kreativce na sceni, a to dokazuje i sa brojnim kategorijama poput Najbolje nove klupske večeri u kojoj je slavio kolektiv MYUZ; mladog DJa godine birala je struka, a pobjedu je odnio Marcel iz Opatije.

Publika je za najboljeg Techno DJa odabrala Splićanina Jocka, a za prvo ime House glazbe nagradu je uzeo Yakka, dok je Riječanka Marina Karamarko slavila kao najbolja u Tech-House žanru, a Zadranin Val Vashar kao naj ime Psy Trance scene.

Za regionalnog DJ-a i producenta publika je odabrala Novosađanina koji već više od desetljeća nastupa pod umjetničkim imenom Lag.

Najbolja radijska emisija je Enter Peglaona, a Future Scope najbolja klupska večer i kolektiv godine, Party godine se održao u Šibeniku pod okriljem Projecta Vojarna, dok su Edusplash/Seasplash nagrađeni kao udruga za promicanje i razvoj scene.

Ambasador će 2021. održati svoje jubilarno peto izdanje i tom prilikom pokrenuti novi projekt imena SIMPOZIJ.  Na Simpoziju će se svake godine okupljati nagrađivani Ambasadori te stručnjaci iz naše i regionalne industrije koji će raspravljati i slati važne poruke o aktualnim problemima scene te kako se oni mogu riješiti u suradnji sa institucijama.

19.09.2020. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh