« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
HEH?!

Dobro je razgovarati sam sa sobom

Uhvatite li se često da razgovarate sa sobom, čak i na glas? Nema razloga za brigu. Štoviše, to dobro djeluje na vašu psihu

Koliko često to radite?
Koliko često to radite? (Arhiva)
Više o

razgovor

,

razgovor sam sa sobom

Razgovor sam sa sobom nosi povelike koristi za vas, tako da se ne bi trebali sramiti kad hodate po kući sami i razgovarate na glas. Zašto? Evo razloga...

U studiji objavljenoj u časopisu Quarterly Journal of Experimental Psychology, psiholozi Gary Lupyan sa Sveučilišta Wisconsin-Madison i Dainel Swingley sa Sveučilišta Pennsylvania proveli su eksperiment kako bi otkrili kako pričanje sa sobom utječe na naš mozak. 

"Često mrmljam sebi u bradu dok nešto tražim po hladnjaku ili po policama supermarketa", kaže Gary Lupyan za Lifehack i dodaje kako ga je ovo osobno iskustvo potaknulo da provede istraživanje.

Ispitanicima kojih je bilo 20, upokazane su fotografije određenih rpedmeta koje su potom morali pronaći u trgovačkom centru su pokazani različiti predmeti.

Polovici je rečeno da na glas ponove koji predmet trebaju zapamtiti, dok su drugi trebali pamtiti u tišini. Pokazalo se da su osobe koje su ponovile na glas određeni predmet, isti  brže pronašle.

Sve u svemu, porazgovarajte sa sobom, sigurno će vam pasti na pamet nešto pametno...

09.12.2020. 13:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    09.12.2020. 17:45
    samo usebi nikako na glas onda svi slusaju reci ce sta mu je jeli poludio.)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh