« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
MLJAC

Korona kriza ima i dobrih strana glede prehranbenih navika

Tijekom koronakrize promijenjene su i prehrambene navike tako da sada sve više građana hranu priprema kod kuće

Važno je gdje je izrasnlo....
Važno je gdje je izrasnlo.... (Arhiva)
Više o

prehrana

,

Nijemci

Građani Njemačke jedu sve manje mesa, a tijekom koronakrize promijenjene su i prehrambene navike tako da sada sve više građana hranu priprema kod kuće, priopćeno je u petak u Berlinu prilikom predstavljanja vladina izvješća o prehrani.

"Samo 26 posto građana je navelo da svakodnevno konzumira meso i mesne prerađevine. Godine 2015. taj je postotak bio osjetno viši i iznosio je 34 posto", proizlazi iz ispitivanja javnog mnijenja što ga je za potrebe redovitog vladinog "Izvješća o prehrani", predstavljenog u petak u Berlinu, proveo institut Forsa.

Ministrica poljoprivrede i prehrane Julia Kloeckner je prilikom predstavljanja izvješća istaknula kako je u vrijeme pandemije porasla svijest o lokalnim prehrambenim proizvodima.

"Stvorila se nova svijest o prehrambenim proizvodima i osobama koje skrbe za to da namirnice stižu do potrošača", rekla je Kloeckner.

Tijekom pandemije je porastao i postotak onih koji hranu pripremaju kod kuće. Trideset posto ispitanih je reklo kako sada više kuha kod kuće, a 20 posto ispitanika izjavilo je kako sada hranu priprema sa svježim sastojcima. Shodno tomu je opala i potražnja za gotovim jelima.

Velika većina (82 posto ispitanih) veliku pozornost polaže na to da proizvodi koje kupuju dolaze iz regije u kojoj žive.

Predsjednik Saveza poljoprivrednika Njemačke Joachim Rukwied je pozdravio ovaj trend. On je istodobno naglasio da napori da se poljoprivreda učini ekološkijom može uzrokovati i više cijene namirnica.

"Ovaj proces nije besplatan i na kraju od njega moraju koristi imati i poljoprivrednici", rekao je Rukwied.

30.05.2020. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  armando
  30.05.2020. 18:11
  integralna riza je puna vitamina i zdrava
 2. avatar
  Cranberry
  31.05.2020. 11:09
  Da jesi je papao? Svi su se vise okrenuli domaćoj hrani
 3. avatar
  armando
  31.05.2020. 11:11
  da pbozava je jako dobra i ukusna
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh