« Film
objavljeno prije 9 godina
ZAGREBDOX

Dobra srijeda na ZagrebDoxu

Premijere filmova Nebojše Slijepčevića i Ivana Faktora te tri dokumentarca s ADU

Sjajan dokumentarac o supermodelima
Sjajan dokumentarac o supermodelima (ZagrebDox)
Više o

ZagrebDox

,

srijeda

,

program

,

raspored projekcija

Čak pet premijera domaćih filmova održat će se u srijedu na ZagrebDoxu - u sklopu regionalne konukrencije premijerno će biti prikazani filmovi Strange Fruit Ivana Faktora i Gangster te voli Nebojše Slijepčevića, dok program ADU Dox uključuje tri filma sa studija dokumentaristike Akademije dramskih umjetnosti: Park ljubavi Lane Kosovac, Viktorija Silve Ćapin te Pun kufer Tomislava Jelinčića. S

trange Fruit multimedijalnog umjetnika Ivana Faktora prikaz je introspektivnog trenutka pojedinca koji postaje svjestan određenih događaja koji neodgodivo traže našu prisutnost. Film će biti prikazan u 20 sati u dvorani broj 4.

Gangster te voli redatelja Nebojše Slijepčevića je priča o Nediljku Babiću koji je posvetio život pomaganju mladićima i djevojkama iz svojeg brdskog predjela da pronađu srodnu dušu, a bit će prikazan u 22 sata u dvorani broj 2. Park ljubavi je priča o ljubavi, zagrebačkom Parku mladenaca i o nekim prošlim zaboravljenim vremenima; film Viktorija pak prati Viktoriju Novosel u razdoblju od tri godine i na putu od ulične sviračice do pobjednice TV showa Super Talent.

Pun kufer je dokumentarni film o ljudima koji su odlučili napustiti gradski način života, ostaviti sve za sobom i otići živjeti daleko od civilizacije. Sva tri filma bit će prikazana u 19 sati u dvorani broj 1. Nakon spomenutih projekcija sa svim navedenim autorima bit će održan Q&A s publikom.

Program u srijedu na ZagrebDoxu započinje u 11 sati u dvorani broj 1 i to uz posebnu projekciju filma Jedno uz drugo koji predstavlja Sony. Riječ je o dokumentarcu američkog autora Chrisa Kenneallyja u kojem glumac Keanu Reeves razgovara s redateljima, snimateljima, studentima filma, producentima, tehnolozima, montažerima i izlagačima, istražujući sve aspekte snimanja filma. Reeves proučava razvoj filma i utjecaj digitalnog snimanja u iscrpnim razgovorima s holivudskim majstorima kao što su James Cameron, David Fincher, David Lynch, Martin Scorsese, Steven Soderberg, Lars von Trier i mnogi drugi. 

U dvorani broj 2 u 12 sati posjetitelje očekuje film Buđenje srpske autorice Irene Fabri. Film donosi priču o troje mladih ljudi u Srbiji koji su dobili kamere da bi nekoliko mjeseci vodili svoje videodnevnike koji otkrivaju šokantnu istinu o njihovoj perspektivi.

Dva filma iz kategorije Teen Dox na programu su u 16 sati u dvorani broj 5: film Amar (za sva velika postignuća treba vremena) o jednom danu u životu 14-godišnjeg raznosača novina iz Indije. Slijedi film Dragonslayer, pankersko-rokerski manifest mladosti, ljubavi i preživljavanju nakon propasti Zapadne civilizacije ispunjen glasnom i snovitom glazbom indie-bendova; glavni junak filma je Josh "Skreech" Sandoval, 23-godišnja skejterska legenda.

U 17 sati u dvorani broj 3 na rasporedu je film iz međunarodne konkurencije, Rogalik redatelja Pawela Ziemilskog. Ovo kratko putovanje kroz različita kućanstva pokazuje koliko su ona živahna, jedinstvena i ispunjena atmosferom. Slijedi film Giacomovo ljeto Alessandra Comodina iz regionalne konkurencije koji je osvojio Grand prix Međunarodnog filmskog festivala u Locarnu i donosi priču o devetnaestogodišnjem Giacomu, gluhom od rođenja, i šesnaestogodišnjoj Stefaniji, njegovoj prijateljici iz djetinjstva koji dolaze do rijeke na piknik. Kao u začaranoj bajci, izgube se u šumi i nađu se na prekrasnom mjestu, sami i slobodni, toga poslijepodneva koje kao da traje čitavo ljeto.

U 18 sati u dvorani broj 4 program Stanje stvari donosi film O licu: supermodeli, nekad i sad koji je ponovno okupio legendarne manekenke i zabilježio njihova razmišljanja o životu, karijeri i kompliciranim odnosima prema svom fizičkom izgledu i industriji ljepote. U njemu se pojavljuju neka od najslavnijih lica 20. stoljeća: Marisa Berenson, Christie Brinkley, Jerry Hall, Beverly Johnson, Isabella RossellinI, Lisa Taylor i dr.

U 20 sati u dvorani broj 2 na rasporedu je Autorska večer redateljice Vlatke Vorkapić koja uključuje njena tri filma: Pučka intimu, Pogačicu, ročelicu, mendulicu i Super snaga čudnih ljudi. U isto vrijeme u dvorani broj 5 redatelj Joshua Oppenheimer predstavlja director's cut verziju svog filma Čin smaknuća, koji je osvojio dvije nagrade na netom završenom 63. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu - nagradu Ekumenskog žirija i nagradu publike Panorama Audience Award. Riječ je o iznimnom filmu kojeg je producirao Werner Herzog i okarakterizirao kao najbrutalniji i najnadrealniji film desetljeća.

Šuti i sviraj hitove, film iz Glazbenog globusa na rasporedu je u 21 sat u dvorani broj 3. Redatelji Will Lovelace i Dylan Southern dokumentiraju raspad jednog od najcjenjenijih i najutjecajnijih bendova svoje generacije, LCD Soundsystemu, na vrhuncu popularnosti.

27.02.2013. 04:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh