« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
DODIJELJENE KONCESIJE

Dobivamo tri nova TV kanala

CMC je dobio koncesiju za glazbeni program, Hrvatski olimpijski odbor za Sportsku televiziju, a Kapital Net za kanal Kapital Network

Dobivamo tri nova TV kanala
Dobivamo tri nova TV kanala (Shutterstock)
Više o

televizija

,

CMC

,

hrvatski tv programi

,

TV kanal

,

Sportska televizija

,

Kapital Network

Vijeće za elektroničke medije dodjelilo je danas koncesije za emitiranje specijaliziranih televizijskih kanala u zemaljskoj mreži unutar "multipleksa D" Autoru za kanal CMC (glazbeni program), Hrvatskom olimpijskom odboru TV (HOO TV) za kanal Sportska televizija (sportski kanal) te Kapital Netu za kanal Kapital Network (informativno-gospodarstveni kanal). Koncesije se dodjeljuju na 15 godina, a koncesijska naknada je 450 tisuća kuna na godinu.

Za tri slobodna nacionalna kanala natjecali su se i GRP Media za kanal MEGA (zabavni), Montura za Kanal 5 regional (zabavno-turistički), Novi kanal za kanal Obiteljska televizija (zabavni), RTL Hrvatska za kanal RTL Kockica (program za djecu i mlade), dok Nova TV za kanal Nova sport (sportski kanal) nije, kako je rečeno, ispunila sve uvjete propisane natječajem.

Predsjednik Vijeća Zdenko Ljevak naglasio je da je "odluka donesena većinom glasova" te da su članovi vijeća temeljito pregledali dokumentaciju i program i na temelju toga glasovali. Obveza nakladnika kojima su dodjeljene koncesije je u roku od 90 dana pokrenuti program, te prethodno obaviti sve administrativne obveze prema drugim institucijama.

Hrvatskoj je 2006. na regionalnoj konferenciji o budućnosti digitalne televizije u Europi dodijeljeno osam multipleksa koji su označeni slovima od A do H. Na jednom multipleksu može biti do pet različitih digitalnih programa, za razliku od analogne televizije, gdje je svaki program bio na svojem kanalu. (hina/metro-portal)


16.12.2010. 14:40:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh