« Glazba
objavljeno prije 1 godinu
NAJAVE

Dobitnik nagrade Grammy pijanist Daniil Trifonov uskoro u Lisinskom

Pažnju javnosti i struke privukao je i zanimljivim načinom vježbanja; kako bi stekao dovoljnu snagu za izazovne pasaže, pokrete prstiju uvježbava pod vodom ili u ležećem položaju

Dobitnik Grammyja u Lisinskom
Dobitnik Grammyja u Lisinskom (Lisinski)
Više o

KD Vatroslav Lisinski

,

Daniil Trifonov

,

koncert

,

ulaznice

Daniil Trifonov trenutačno je jedan od najtraženijih i najpopularnijih svjetskih pijanista. Uskoro će biti objavljen njegov novi album, a pred njim je i gust raspored rasprodanih koncerata na najpoznatijim svjetskim pozornicama. Na popis je uvršten i Zagreb, u kojemu će u Lisinskom nastupiti 6. listopada.

Premda mu je samo 27 godina, iza njega je sedam objavljenih studijskih albuma. Za album "Transcedental" 2017. osvojio je prestižnu nagradu Grammy u kategoriji Najbolji klasični instrumentalni solo album. U koncertnoj sezoni 2018./2019. umjetnik je u rezidenciji Berlinske filharmonije s kojom je već nekoliko puta nastupao. Na pozornicu je prvi put zakoračio sa samo osam godina i otada se ne odvaja od klavira i ne prestaje impresionirati svjetsku publiku. Osim kao vrhunski izvođač, Daniil je i skladatelj, što obogaćuje njegov jedinstven pristup fantastičnim interpretacijama.

Pažnju javnosti i struke privukao je i zanimljivim načinom vježbanja; kako bi stekao dovoljnu snagu za izazovne pasaže, pokrete prstiju uvježbava pod vodom ili u ležećem položaju.

U Lisinskom će Daniil Trifonov izvesti program kojim će pokazati sve aspekte svojega tehničkog i interpretativnog umijeća. Zagrebačku publiku odvest će na glazbeno putovanje unatrag stoljeće i pol, u zlatno doba klavirske glazbe s djelima Beethovena, Schumanna i Prokofjeva.

Ulaznice su u prodaji na www.lisinski.hr te na blagajni Dvorane.

24.09.2018. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh