« Život
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
THE OSCAR GOES TO...

Dobitnici Oscara žive tri godine duže

Svestrani fizičar proučavao je dobitnike filmske nagrade Oscar i otkrio da oni u prosjeku žive tri godine duže od ''samo'' nominiranih

oscar dobitnici
oscar dobitnici (Getty Images)
Više o

Oscar

,

dug život

,

Gary Russo

,

pad cijena nafte

Osobe koje su osvojile nagradu Oscar u prosjeku žive tri godine duže od onih koji su za prestižnu filmsku nagradu bili nominirani, ali nikad je nisu osvojili. Barem tako tvrdi dr. Donald A. Redelmeier.

Ovaj fizičar posvetio je 10 godina istraživanju koje je započeo nakon što je na dodjeli Oscara primijetio da slavne osobe nimalo ne nalikuju na osobe koje viđa u svojoj klinici. Kako sam kaže, nije riječ samo o glamuroznom izgledu - oni zbilja izgledaju življe.

>> Najljepše haljine na Oscarima

Razlozi zbog kojih dobitnici Oscara žive duže po njemu su mogućnost dodatne mjere nadzora i javno očekivanje zdravijeg života.

Ovaj svestrani znanstvenik došao je inače i do mnogih drugih otkrića, kao, na primjer, da je opasnije voziti pričajući na mobitel nego pod utjecajem alkohola, kao i da se broj teških prometnih nesreća na dan američkog Super Bowla povećava za čak 41 posto, i to zbog umora, alkohola i prometnih gužvi.

04.09.2010. 10:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh