« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
TOM BINN

Dobio otkaz jer je prekinuo božićnu čestitku britanske kraljice

Voditelj radijske emisije kaže kako je očito nastupilo vrijeme u kojem "komičari ne smiju više ništa reći da ne bi nekoga uvrijedili''

(Getty Images)
Više o

kraljica Elizabeta

,

božićna čestitka

,

Tom Binn

,

Orion Media

Tom Binn, voditelj radijske emisije, koji je dobio otkaz jer je prekinuo božićnu čestitku britanske kraljice Elizabete II., požalio se u srijedu na pretjeranu "političku korektnost" koja je zavladala medijskim prostorom i javnim govorom.

U božićnome obraćanju naciji, kraljica Elizabeta II. posebno se svečano obratila britanskim vojnicima u Afganistanu.

DJ je u svoju obranu rekao da bi emitiranje cjelovite kraljičine poruke bio redakcijski promašaj i zaključio kako je očito nastupilo vrijeme u kojem "komičari ne smiju više ništa reći da ne bi nekoga uvrijedili".

A njegovu duhovitost poslodavci očito nisu cijenili jer su mu odmah uručili otkaz i na sve kritike slušatelja grupa Orion Media, vlasnik radijske postaje, objavila je da "za ponašanje DJ-a nema ni najmanje isprike".

Svoj komentar o kraljičinoj čestitki, koju je ocijenio prenapuhanom, Binn je začinio vicem o turističkim vrijednostima britanske monarhije te poručio "Francuzi svojim kraljevima sijeku glave, ali to nimalo ne škodi francuskom turizmu".

Za kraj je pjesmu "Last Christmas" Georgea Michaela najavio riječima "A sada će jedna kraljica zamijeniti drugu", što je bila poigravanje jer se u engleskom "queen", osim primarnog značenja "kraljica" rabi i kao naziv za homoseksualca. (hina/metro-portal)

30.12.2009. 16:01:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh