« Život
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ZZZ, ZZZ...

Dobar san je najbolje malo zadovoljstvo

Ne morate biti ljubitelj dugog boravka u krevetu da bi vam ugodan san značio više od dobre hrane, ali i od maženja s boljom polovicom

(Arhiva)
Više o

spavanje

,

zadovoljstvo

Prema istraživanju provedenom na tri tisuće Britanaca, noć dobrog sna nakon napornog radnog dana predstavlja najbolje od svih malih životnih zadovoljstava.

Zanimljivo je spomenuti da anketu kojom se došlo do ove spoznaje nisu naručili psiholozi ili liječnici nego tvrtka koja se bavi proizvodnjom juha u vrećicama i to za potrebe marketinške kampanje. Tvrtka će, naime, kupce pokušati privući spajanjem identiteta proizvoda s malim životnim guštima od kojih će tri najbolja biti otisnuta na ambalažama.

Drugo, od ukupno dvadeset mjesta na ljestvici najboljih malih zadovoljstava, zauzeo je trenutak neočekivanog pronalaska novca u džepu dok se maženje u krevetu s partnerom ili partnericom našlo tek na trećem mjestu.

Četvrto mjesto drži iskren 'smijeh do suza', jutarnje izležavanje nalazi se na petom, a čiste posteljina na šestome mjestu. Uspješan dovršetak dobrog posla zauzeo je sedmo mjesto, a nasmijavanje druge osobe osmo. Obnavljanje kontakta sa starim prijateljem je na devetom mjestu dok deseto drži prisjećanje prošlih smiješnih događaja i dogodovština.

Hrana se našla tek na jedanaestom mjestu i to u obliku nedjeljnog obiteljskog ručka, a odmah za time slijedi dobivanje komplimenta. Ispijanje tople šalice čaja ili kakaa pod dekicom na kauču nalazi se na trinaestom mjestu, a spoznaja da se izgubilo pokoji kilogram na četrnaestom.

Petnaesto mjesto zauzima doručak u krevetu, a šesnaesto trenutak spoznaje da je vikend nakon mrzovoljnog buđenja uz pomisao da je radni dan. Osmijeh upućen od strane nepoznate osobe našao se na sedamnaestom mjestu, a prelistavanje starih albuma s fotografijama na osamnaestom. Uživanje u nezdravoj brzoj hrani drži predzadnje mjesto ljestvice, a na dvadesetom se smjestilo uživanje u prvim snježnim pahuljama.

No, najbolja stvar je vjerojatno kombiniranje, jer zašto ne imati 'i ovce i novce', pogotovo ako na kraju vodi k onom najboljem, ugodnoj i lakoj noći prije zadnjeg radnog dana u tjednu...

07.01.2010. 23:13:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh