« Život
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ČUPKO I GLADKO

Dlakava muška prsa sve manje popularna

Mlađe žene preferiraju muškarce gladkog, obrijanog torza, naročito kad su u najplodnijim danima u mjesecu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

dlake

,

dlakav torzo

,

dlakava prsa

Iako su dugi niz godina, pa možda i stoljeća dlakava prsa predstavljala znak muževnosti u posljednje vrijeme postaju sve manje i manje atraktivnima. Jedna studija je pokazala žene preferiraju gladak torzo na muškarcima, naročito kad su u „najplodnijoj fazi" u mjesecu. Dlakavi muškarci čini se imaju višak ženskog hormona estrogena koji bi vrlo lako mogao utjecati na njihovu muževnost.

Taj hormon „čupave" muškarce čini nekako pogodnima za društvo kod kuće i pouzdanima, no, u teoriji bi upravo zbog toga mogli zakazati kad dođe vrijeme da žena zatrudni. Žene ih čak podsvjesno smatraju manje privlačnima.

No, žene koje su menopauzi - kojima plodnost, dakle, više nije važna - vole muškarce koji imaju dlake na prsima., a samo 30 posto mlađih žena dijeli njihovo mišljenje.

Kako navode istraživači studije objavljene u časopisu Bihevioral Ecology, ova saznanja sugeriraju da dlakavost igra važniju ulogu u ljudskoj reprodukciji nego što se to do sada mislilo.

07.02.2010. 16:05:50
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mr bean
    03.05.2014. 19:50
    Muškarac ako želi izgledati dobro i biti sexy nesmije imati dlake po tijelu,a obrve mu nesmiju biti neuredne i pogotovo ne spojene!!intimni djelovi i pazuh(uz cijelo tijelo) itekako depilirati!!!!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh