« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
MLJAC

Đumbir za doručak - sjajna ideja

Đumbir se često naziva superhranom jer ima sjajan učinak na naše zdravlje i jedinstvenog je okusa

Đumbir na sto načina
Đumbir na sto načina (Arhiva)
Više o

doručak

,

đumbir

Doručak je definitivno jedan od najvažnijih obroka u danu, no i onim najupornijima koji ga ne propuštaju ni za što ponekad se namirnice mogu ponavljati i postati dosadne. Naravno, osim ako u svoj doručak ne uvrstite i - đumbir. 

Đumbir se često naziva superhranom jer ima sjajan učinak na naše zdravlje i jedinstvenog je okusa.

Stoga, donosimo vam nekoliko ideja kako đumbir možete uvrstiti u jutarnji obrok: 

Čaj od đumbira - ovaj čaj popularan je zimi jer se treba zagrijati. Ne samo da će vas zagrijati, nego može i pomoći da smirite trbuh. Šalica toplog čaja bit će osobito korisna ako imate mučnine.

Marmelada od đumbira - ovo možda nije najzdravija verzija, ali svakako nije ni tako loša. Uz maslac i kruh ovo će biti ukusna kombinacija.

Smoothie - ako volite popiti smoothie u jutarnjim satima, onda će đumbir biti odličan dodatak različitim kombinacijama bez obzira radi li se o povrću ili voću.

Začin za jutarnju kavu ili čaj - kava i đumbir čine sjajan duo u borbi protiv slobodnih radikala, pogotovo zato što je kava jedan od najvećih izvora antioksidansa. Da biste ujutro dobili ovaj zanimljivi napitak jednostavno dodajte mljeveni đumbir u kavu, jedna žličica na šalicu kave. Ova kombinacija je omiljena na Bliskom istoku, a osim što je odličnog okusa, može potaknuti i probavu.

15.09.2019. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh