Đumbir ima sjajna zdravstvena svojstva
Mučno vam je? Sažvačite malo đumbira i pojedite malo meda
U kontekstu Ayurvede đumbir drži vrlo važan položaj, naročito zbog svojih sjajnih svojstava koja poboljšavaju probavu, ali i brojnih drugih pozitivnih djelovanja. U Indiji se đumbir često koristi u svakodnevnoj kuhinji, ali i kao alternativno sredstvo za rješavanje problema s prehladom.
Sjajne prednosti đumbira
Manjak apetita. Pojedite malo sirovog đumbira nešto prije jela kako biste si otvorili apetit. Ayurveda, na primjer, najveću važnost daje ručku.
Đumbir poboljšava upijanje i prilagodbu esencijalnih hranjivih tvari u tijelu.
Čisti 'mikrocirkulacijske kanale' u tijelu uključujući i sinuse koji su kod nekih ljudi često upaljeni.
Mučno vam je? Sažvačite malo đumbira i pojedite malo meda.
Naduti ste i puštate plinove? Pojedite malo đumbira.
Grči vam se želudac i bole vas crijeva? Opet, pojedite malo đumbira.
Ako ste bili na nekoj operaciji, pojedite malo đumbira kako biste se oporavili od mučnina i djelovanja smirujućih lijekova.
Popijte malo čaja od đumbira kako biste pročistili grlo i nos ili kako biste se zagrijali tijekom hladnih dana.
Prema Ayurvedi, đumbir ima i afrodizijačkih svojstava. Dodajte ga malo u juhu ili popijte čaj.
Za one koji žele saznati kako uštedjeti novac i poboljšati zdravlje uz pomoć đumbira, svakako trebaju pročitati knjigu "Ginger: Common Spice and Wonder Drug" Paula Schulicka koju je moguće nabaviti preko interneta.
Novi komentar