« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
STRAŠNO

Djevojčica umrla od gladi dok su roditelji odgajali virtualno dijete

Južnokorejska djevojčica imala je tri mjeseca, roditelji su je hranili samo jednom dnevno i dane provodili u internet kafiću

(Shutterstock/ilustracija)
Više o

južnokorejska djevojčica

,

virtualno dijete

,

Prius Online

Južnokorejski bračni par, zaokupljen internetskom igricom u kojoj su odgajali virtualno dijete, zanemarilo je svoju tromjesečnu djevojčicu i pustilo je da umrle od gladi, priopćila je petak policija.

Otac (41) i majka (25) djevojčice uhićeni su u četvrtak, pet mjeseci nakon djetetove smrti, od kada su bili u bijegu, dodaje policija Suweona, grada južno od Seula.

Djevojčica koja se rodila prerano, pronađena je mrtva 24. rujna, a obdukcijom je ustanovljeno da je umrla zbog neishranjenosti.

Nezaposleni roditelji koji su se upoznali preko interneta, hranili su dijete samo jednom na dan, a cijele dane su provodili u obližnjem internet-kafeu skrbeći se za virtualnu djevojčicu Animu iz popularne igrice "Prius Online".

"Čini se da su izgubili osjećaj za stvarnost, jer su bili bez posla, a stanje se dodatno pogoršalo prijevremenim rođenjem djeteta", rekao je policajac Chung Jin-won.

Nedavno su u Južnoj Koreji prijavljeni i drugi nesretni slučajevi zbog korištenja interneta. Prošlog mjeseca novine su pisale o 32-godišnjem muškarcu koji je umro pošto je pet dana gotovo bez prekida igrao igrice. (hina/metro-portal)

05.03.2010. 14:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh