« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
HRVATSKA STVARNOST

Djevojčica s tumorom na mozgu na pregled mora čekati deset mjeseci

Dvogodišnja djevojčica iz Zadra na snimanje magnetskom rezonancijom može tek 22. studenog ove godine

(Wikipedia)
Više o

tumor

,

bolesna djevojčica

,

bolnica Zadar

,

magnetska rezonancija

,

pregled

,

hrvatske bolnice

Problemi s predugim čekanjem na neke preglede u hrvatskim bolnicama još jednom su izašli na vidjelo. Prema pisanju Jutarnjeg lista, dvogodišnja djevojčica iz Zadra koja boluje od tumora na mozgu na snimanje magnetskom rezonancijom mora čekati čak deset mjeseci.

Djevojčica je do svoje druge godine već prošla tri operacije, svakodnevno pati od napadaja epilepsije, a termin za snimanje glave u Općoj bolnici u Zadru dobila je 22. studenog 2010. godine!

Majka djevojčice za Jutarnji list je izjavila kako je očajna. ''Kad mi je medicinska sestra na šalteru rekla da nas može upisati tek krajem studenog, ostala sam u šoku. Pokušala sam i na drugom šalteru, ali dobila sam isti odgovor.''

Majka kaže da nema vezu da je netko ubaci preko reda, niti novca za privatno snimanje u Splitu koje košta oko dvije tisuće kuna.

Malenoj djevojčici nalazi magnetske rezonancije trebaju kako bi mogla nastaviti liječenje u Zagrebu.

''Na zadnjoj kontroli u Zagrebu neuropedijatar je na nalaz napisao da nova pretraga treba biti učinjena u periodu između šest mjeseci i godine dana, i to pod uvjetom da se stanje ne pogorša. To je bilo u lipnju prošle godine, a moja curica ima sve učestalije epileptične napadaje'', neutješna je majka bolesne djevojčice koju u Zagrebu bez novih nalaza nitko neće primiti.

Majci u zadarskoj bolnici nitko ne može pomoći jer su svi termini zauzeti.

14.01.2010. 16:41:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh