« Glazba
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
NAJAVE

Dječaci, Smoke Mardeljano i Implied Complex zaključuju line up festivala Drito iz Tvornice

Na Drito iz Tvornice na drugi dan festivala stiže i beogradski Smoke Mardeljano, trenutno jedan od najzanimljivijih likova tvrdog rapa

I Dječaci stižu u Tvornicu
I Dječaci stižu u Tvornicu (LAA)
Više o

festival

,

Dječaci hip hop

,

Drito iz Tvornice

,

Mardeljano

Naš najveći zimski hip hop festival, Drito iz Tvornice, dodao je Dječake, Smoke Mardeljana i Implied Complex na lineup i tako skompletirao program za 26. i 27. siječnja 2018. u Velikom pogonu Tvornice kulture.

Dječaci su nesumnjivo jedno od naših najvećih hip-hop imena. Nakon debitantske "Drame" koja je izašla 2008. i proglašena albumom godine, Dječaci su zapečatirali svoje mjesto na sceni. Bit će Drama na Drito Iz Tvornice jer izvest će upravo taj prvi album u cijelosti, što je jedinstvena prilika za čuti pjesme poput "Meko sranje", "Punjene paprike", "Narodna", "Kamiondžije", "Liu Kang" koje su se upisale u našu modernu glazbenu povijest. Sjajan debi, pa hvaljeni album "Istina" koji je rasprodan u rekordnom roku, kao i treći album "Firma" pokazuju da imaju što za reći, a na Drito Iz Tvornice Dječaci se vraćaju na sami početak i prosut će svoje verseve prvog dana festivala, u petak 26. siječnja.

Na Drito iz Tvornice na drugi dan festivala stiže i beogradski Smoke Mardeljano, trenutno jedan od najzanimljivijih likova tvrdog rapa. Aktualni novi album "Ja repujem" cilja u samu srž podzemlja, a sa singlovima kao "Street Blues", „Ja repujem" i „40 lajni", koji zajedno broje više od 4 milijuna pregleda na YouTubeu, Smoke dominira regijom. Ujedno je i glavni junak dokumentarca „Ja repujem" u kojem VICE Srbija uvodi duboko u svijet srpskog hip hopa.

Implied Complex je bend iz Zagreba, a čine ga Hardfind i Hans. Grupa je nastala prije dvije godine, no tek su se nedavno odlučili ozbiljnije izaći u javnost svojom glazbom te dobili izuzetnu podršku publike. Jedinstveni su po tome što su jedina hiphoperi u Hrvatskoj koja miješaju hrvatski i engleski jezik.U svojoj, relativno kratkoj povijesti, najviše su ostali zapaženi po singlu "Wolf Street".

Ovime je skompletiran program za treće izdanje našeg najvećeg zimskog hip-hop festivala Drito Iz Tvornice. Vješto složen lineup i aktualni presjek jake scene u najvećem klubu u državi daje naslutiti da će ovo biti još jedno masovno dvodnevno regionalno okupljanje, a puni lineup na hrpi izgleda moćno.

Na prvi dan, u petak 26. siječnja tako dolazi Kandžija, najpoznatiji slavonski MC sa svojim Golim ženama, i priuštit će fantastičan live nastup. Bolesna braća, jedni od pionira hip-hopa na ovim prostorima, obilježit će večer zajedno s upravo najavljenim Dječacima. Jedna od najpoznatijih regionalnih reperica Sajsi MC dolazi predstaviti svoj besprijekorni flow i liriku, a njoj se priključuju i najpoznatiji reperi iz Crne Gore, dvojac Who See, te zagrebački Implied Complex.

Drugi dan, subotu 27. siječnja, obiježit će zagrebački trap majstori High5 koji na još jednom izdanju nose ulogu headlinera, a priključuje im se trap trojka i kolege iz Triestri bande KUKU$. Splitski Krešo Bengalka jedno je od najvećih imena festivala, a njegov drugi studijski album, «Split ZOO», vjerojatno je najočekivanije izdanje na regionalnoj hip hop sceni. Krankšvester će osvojiti Drito iz Tvornice na krilima "Gabera", bez premca najvećeg underground hita 2017. Svima se priključuje slovenski Matter, kao i upravo objavljeni beogradski Smoke Mardeljano.

Samo dvije zime i rasprodana izdanja bila su potrebna za ustoličiti Drito Iz Tvornice kao najjače klupsko hip-hop okupljanje i jedan od najvažnijih događaja početkom nove godine.

Ulaznice

U prodaji se nalazi limitiran broj dnevnih i festivalskih ulaznica. Dnevne u pretprodaji iznose 65 kn, a na dan koncerta će koštati 85 kn. Kupiti se mogu u Dirty Old Shopu, Rockmarku i na prodajnim mjestima te na webu Entria. Cijena festivalskih iznosi 115 kn i moći će se kupiti isključivo u Dirty Old Shopu.

Organizator festivala je yem.

15.12.2017. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh