« Život
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
rusija

Djeca ispod 14 godina neće smjeti šetati pse

Zakon će biti donesen u Sankt Peterburgu u skoroj budućnosti

(MWN)
Više o

psi

,

opasni psi

Lokalna vlast u Sankt Peterburgu planira uvesti nove zakone o psima. Zakon će uključivati nekoliko ustavnih amandmana. Samo psi mlađi od tri mjeseca i niži od 30 cm neće morati biti na uzici i nositi brnjicu. Također će biti ilegalno šetati psa ako ste previše pijani. Oni koji prekrše novi zakon morat će platiti kaznu u iznosu od dvije do četiri tisuće rubalja (40-80 eura).

Vjerojatno je najznačajnija promjena da djeca ispod 14 godina neće smjeti odvesti psa u šetnju bez pratnje odrasle osobe.

Metro Rusija je istražio zakone o šetnji pasa u različitim zemljama da vide postoje li i drugdje slični zakoni.

U Engleskoj, Francuskoj, Švedskoj, Finskoj, Grčkoj, Brazilu, Meksiku i Čileu djeca ispod 14 godina smiju legalno šetati pse bez nadzora. U Danskoj, djeca smiju šetati psa, ali on mora cijelo vrijeme biti na uzici i blizu vlasnika. Ako pas nije na uzici, vlasnik mora imati potpunu kontrolu nad njim.

U Nizozemskoj je zakonom regulirano koje vrste pasa smijete držati kao kućne ljubimce. Opasni psi, poput pit-bula, stavljaju se na crnu listu koja se revidira svake godine. Ako prekršite zakon, psa će vam oduzeti i uspavati, a za vlasnike je predviđena novčana kazna.


Piše: Natalia Stupakova/MWN
03.09.2009. 10:00:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh