« Život
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
Pravo iznenađenje

Dizačica utega rodila tijekom treninga

Čileanska olimpijska dizačica utega, Elizabeth Poblete, rodila je tijekom treninga, a da nije ni znala da je trudna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

trudnoća

,

porođaj

,

dizačica utega

22-godišnja Elizabeth, koja inače živi u Brazilu, tvrdi kako se osjećala čudno, ali nije imala pojma da očekuje dijete. Dječak je rođen 3 mjeseca prerano te je prebačen u bolnicu zajedno s majkom, gdje će ostati na intenzivnoj njezi.

Bolnica u Sao Paolu zanijekala je navode da su zamolili Poblete da napusti objekt nakon što se pokazalo kako nema novaca da plati za skrb.

Naime, Elizabeth se počela osjećati loše tijekom treninga 8. prosinca, na pripremama za nadolazeće natjecanje. Uskoro nakon toga rodila je bebu tešku samo 1,15 kg. Glavni trener u dvorani, Horacio Reis, tvrdi kako je porođaj bio pravo iznenađenje.  ˝Samo prije tjedan dana bio sam sudac na natjecanju u Čileu na kojem je ova djevojka sudjelovala. Sve je prošlo u najboljem redu  i pobijedila je. Primijetio sam da je jaka i snažna djevojka, nije djelovala smušeno.˝

Liječnici su izračunali da je bila trudna šest mjeseci. Ženske dizačice utega zbog prehrane i treninga često imaju neredovite menstruacije. Poblete se natjecala na Olimpijskim igrama u Pekingu. U proteklih nekoliko mjeseci radila je na masi kako bi prešla iz kategorije do 75 kg u kategoriju do 85 kg.

16.12.2009. 11:36:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh