Divlji rižoto s kozicama i kaparama
Danas vam donosimo recept za jedan zdrav i ukusan rižoto koji će vas napuniti energijom i potrebnim nutrijentima
Rižoto je prilično uobičajen u našim krajevima, od onih kontinentalnih varijanti pa sve do pravih, morskih, a mi vam danas donosimo recept za jedan zdrav i ukusan rižoto koji će vas napuniti energijom.
Recept za crni rižoto s kozicama i kaparima
Sastojci
šalica crne, divlje riže
kraljevske kozice
5 žlica kapara
sok od jednog limuna
svežanj svježeg peršina
maslinovo ulje
papar
Priprema
Rižu isperite hladnom vodom i kuhajte 35 do 40 minuta. Omjer vode i riže je 3:1, dakle približno 3 puta više vode. U međuvremenu, dok se riža kuha pripremimo ostalo. Kozice ispržimo na maslinovom ulju kako bismo dobili površinsku koricu. Zatim sklonimo i poklopimo.
U manjoj zdjelici pomiješajte sok od limuna, kapare i nasjeckani peršin. Dodajte još 2-3 žlice maslinovog ulja i papar po želji.
Kada je riža skuhana, ocijedite je, isperite i istresite u tavu u kojoj ste pekli kozice. Dodajte kozice i mješavinu soka od limuna i ostalih sastojaka, a zatim malo pomiješajte. Nakapajte još malo maslinovog ulja kako bi sve bilo još sočnije.
Ovaj i još mnoge zdrave recepte pronađite na portalu FitTijelo.com
Novi komentar