« Putovanja
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
SEX SELLS

Diskriminacija - hotel zapošljava samo plavuše

Hotel koji se uskoro otvara na Maldivima namjerava zaposliti isključivo žene s prirodno plavom bojom kose

Djelatnice hotela Olialia
Djelatnice hotela Olialia (Facebook)
Više o

hotel

,

turizam

,

Maldivi

,

plavuše

Na Maldivima se otvara hotel u kojem će raditi isključivo plavuše, bilo na recepciji ili u restoranu, piše BBC. Na "plavo" osoblje odlučili su se vlasnici litvanske kompanije Olialia, koji tvrde da s pomalo diskriminacijskim konceptom zapošljavanja dosada nisu pogriješiti. Kompanija se uspješno bavi s preko 75 različitih djelatnosti, od razvoja računalnih programa do prehrambenih proizvoda (Olialia Cola).

>>Urnebesna zbirka viceva o plavušama

O turistima koji se odluče na smještaj u hotelu od samog početka putovanja će brigu voditi plavuše pa će goste tako na odmor pripremiti plave stjuardese. Naravno, osim boje kose, djevojke moraju biti vitke kako bi dobro izgledale u pripijenim uniformama.

Giedre Pukiene, plavuša i menadžerica Olialia, odbija optužbe o diskriminaciji i "sex sells" strategiji: "Moje suradnice su pametne i završile su odgovarajuće škole. Činjenica da dobro izgledaju je samo dodatak njihovim diplomama."

Stanovnici Maldiva nisu nimalo oduševljeni novim hotelom. Većina živi upravo od turizma, a plavuše koje će doći na otok uzet će im dragocjena radna mjesta.

08.10.2010. 15:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh