« Svijet
objavljeno prije 9 godina
REPUBLIKANAC NA KVADRAT

Dirty Harry izrešetao Obamu

"Kada netko ne radi svoj posao, vrijeme je da ode", rekao je obraćajući se izravno praznom stolcu, imaginarnom Obami

Eastwood definitivno ne voli Obamu
Eastwood definitivno ne voli Obamu (Screenshot YouTube)
Više o

Barack Obama

,

Mitt Romney

,

YouTube

,

Clint Eastwood

,

republikanska konvencija

Legendarni holivudski glumac i redatelj Clint Eastwood u četvrtak je priredio neobičan i nepovezan performans na konvenciji republikanske stranke u Tampi oštro kritizirajući demokratskog predsjednika kojega je predstavio praznim stolcem, na što je Barack Obama kratko odgovorio da je "taj stolac zauzet".

Junak filmova o inspektoru Harryju, 82-godišnji Eastwood nazvao je "nacionalnom sramotom 23 milijuna nezaposlenih" u Sjedinjenim Državama i poručio "vrijeme je da netko drugi dođe i riješi taj problem".

"Kada netko ne radi svoj posao, vrijeme je da ode", rekao je obraćajući se izravno praznom stolcu, imaginarnom Obami.

Njegov na trenutke nesuvisao nastup u nekoliko je navrata ipak nasmijao slušateljstvo, a na društvenoj mreži Obama je ironizirao Eastwooda napisavši kratko "Taj je stolac zauzet".

Eastwood je išao tako daleko da je fiktivnom Obami rekao "Vi ste ludi, potpuno ludi. Postajete gori od Joea Bidena" (potpredsjednika).

Svjesni potencijalne štete Eastwoodove medvjeđe usluge, koja bi mogla naštetiti republikanskom kandidatu Mittu Romneyu, njegovi su suradnici brzo reagirali poručivši da "američku ikonu kakva je Clint Eastwood ne treba gledati kroz prizmu politike" i da publika to razumije. Istaknuli su da je Eastwood dao velik doprinos osudivši što u zemlji ima 23 milijuna nezaposlenih.

Hoollywood je tradicionalno naklonjen demokratima i drugih zvijezda nije bilo na konvenciji u Tampi. Izuzetak je tek 73-godišnji Jon Voigt koji je promijenio stranu nakon buntovnog mladalaštva što se odrazilo i u subverzivnim filmovima u kojima je glumio poput "Ponoćnog kauboja" (1969.) i "Oslobađanja" (1972.).

31.08.2012. 18:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh