« Život
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
NIKAD NIJE KASNO

Diplomirala u 94. godini

Da nikad nije prekasno za stjecanje znanja i dobivanje diplome dokazala je 94-godišnja Hazel Soares, jedna od 500 polaznica Mills Collegea u Oaklandu

Fotografija vijesti
Više o

diploma

,

život

,

fakultet

"Dugo mi je trebalo da se odlučim na ovo, jer sam imala naporan život. Konačno sam diplomirala i zbog toga se osjećam jako dobro", rekla je Soares, koja ima šestero djece iz dva braka te više od 40 unučadi i praunučadi.

Soares je rođena 1915. u Richmondu u Kaliforniji, gdje je nakon završetka srednje škole Roosevelt u Oaklandu 1932., željela nastaviti školovanje, no s obzirom na to da je tada vladala Velika depresija, nije joj uspjelo.

U međuvremenu se dvaput udala, rodila šestero djece te se zaposlila kao medicinska sestra. Kad je otišla u mirovinu odlučila je ostvariti svoj davni san - upisati i završiti fakultet.

"Jako smo ponosni na svoju majku. Svi iz ovoga možemo naučiti da nikad nismo prestari da bismo ostvarili neke svoje snove", rekla je Soaresina najmlađa kći Regina Hungerford. No Hazel sada ne namjerava stati. Pošto je diplomirala povijest umjetnosti, nada se zaposlenju u muzeju u San Franciscu. (hina/metro-portal)

16.05.2010. 13:36:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh