Dinstani kupus je - hrana bogova, doslovno
Dinstani kiseli kupus je vrlo jednostavno napraviti, a može se jesti kao prilog ili dodatak krumpiru
Kiseli kupus ne jedemo baš pretjerano često... zimi da, kad se jede uz raznorazne mesne poslastice, no čim dođe proljeće - zaboravimo na njega. Naravno, to je pogrešno jer vam treba cijele godine.
Recimo, dinstani kupus... ssim što mnogi vole okus ovako napravljenog kupusa, ono ima i brojne prednosti za zdravlje, a posebice za probavu.
Zašto je dobro jesti kiseli kupus?
Kiseli kupus je izuzetno zdrav za probavu, a sadrži i brojne vitamine, dok je najpoznatiji je po visokom udjelu vitamina C. Sadrži i minerale, vlakna, ali i probiotike koji olakšavaju razgradnju drugih nutrijenata.
Kiseli kupus je poznat po svojim blagodatima za probavu pri čemu će održati u ravnoteži bakterije u crijevima, a zahvaljujući probioticima koje sadrži, bit će dobar kao pomoć za nadutost, proljev ili zatvor. S druge je strane zbog visokog udjela vitamina C dobar za održavanje imuniteta.
Također, dobar je i za zdravlje srca, a s obzirom na to da sadrži vitamin K2 dobar je i za zdravlje kosti. Kada se jede redovito može pomoći i kod gubitka kilograma jer je niskokalorično i bogato vlaknima pa će i dulje držati osobu sitom.
Sve u svemu - jedite kupus cijele godine za svoje zdravlje i zato što je ukusan... i to smo vam riješili ;)
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar