« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
SAVJETI

Dijelovi namirnica koje bacamo, a izuzetno su zdravi

Neke dijelove namirnica bacamo jednostavno zato što mislimo da nisu za jelo, što je uglavnom istina, no kod ovih namirnica u tom slučaju radite veliku pogrešku

Od kore lubenice napravite smoothie
Od kore lubenice napravite smoothie (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

sjemenke

,

namirnice

,

kora

,

dijelovi namirnica

Hrana može biti lijek ako se koristi kako treba, a najveće pogreške koje radimo je - bacanje dijelova namirnica koji su zdravi i korisni za organizam zato što mislimo da nisu jestivi.

Evo nekoliko stvari koje ne bi trebali baciti nego iskoristiti zbog svih blagodati koje pružaju.

Kora luka - ne služi samo za bojanje pisanica, jer je prebogata kvercetinom, sastojkom koji jača imunitet i snižava krvni tlak. Sačuvajte koru i ubacite je u juhe, gulaše i variva, pa izvadite prije jela.

Kora lubenice - prebogata citrulinom, važnom aminokiselinom koja poboljšava krvotok. Ubacite komade lubenice s korom u jači blender, dodajte malo naranče i dobit ćete ukusan i zdrav smoothie

Listovi brokule - puni vitamina A, C i kalcija, više nego ostatak brokule, stavite ih u juhe i variva

Sjemenke dinje - prepune vlakana, proteina, magnezija i vitamina E, a peku se u pećnici kao i bučine sjemenke

Stabljika blitve - kad je ljubičasto-crvena, to znači da je bogata karotenoidima, snažnim antioksidansima i vitaminom K, koji čuva zdravlje kostiju. Ubacite ih u bilo kakvu fritaju i uživajte

14.03.2016. 11:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh