« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
OPREZNO

DHZ upozorava na mogućnost kiše koja se smrzava na tlu

Promet je relativno redovit, vlakovi kasne 15 do 30 minuta, autobusi oko 15 minuta, a zrakoplovni promet je redovit

(Jure Mišković/Cropix)
Više o

ledena kiša

,

DHMZ

,

Državni hidrometeorološki zavod

Nakon obilna snijega i niskih temperatura građani bi se idućih dana mogli suočiti s novom nepogodom, opasnom poledicom koja će nastati zbog kiše što se smrzava na tlu, doznaje se danas u Državnome hidrometeorološkom zavodu (DHZ).

Oborine se očekuju danas, veći dio dana, na sjevernom Jadranu gdje će padati slaba kiša, te u Gorskom kotaru, gdje već mjestimice pada slab snijeg, koji bi mogao prijeći u kišu. Noćas i sutra padat će kiša u Lici i u unutrašnjosti Dalmacije.

Zbog opasne poledice DHZ poziva građane na pojačan oprez u prometu.

Najniže temperature noćas i jutros izmjerene su u Otočcu, minus 23 Celzijeva stupnja, te u Korenici i Gospiću gdje je bilo minus 22. Samo stupanj više bilo je u Slavonskom Brodu i u Zračnoj luci Zagreb.

Hrvatske željeznice su izvijestile da se promet počeo normalizirati, vlakovi se ne otkazuju, no promet je još otežan pa vlakovi kasne.

Vlakovi u prigradskom prometu kasne 15 do 30 minuta. Na varaždinskom, vinkovačkom i riječkom području promet se normalizira, a vlakovi kasne do 20 minuta. Brzi vlak na pruzi Vukovar-Zagreb kasni dva sata zbog kvara na lokomotivi.

Zrakoplovni promet je redovit, a u autobusnom prometu zabilježena su manja kašnjenja zbog vremenskih neprilika, doznaje se u Zračnoj luci Zagreb i na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru.

Autobusi ne kasne više od 15 minuta, a najčešći uzrok kašnjenja su teškoće sa sustavom grijanja koji se kvari zbog niskih temperatura, rekao je glavni prometnik na zagrebačkom autobusnom kolodvoru. (hina/metro-portal)

21.12.2009. 12:09:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh