« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
OPĆE NEZADOVOLJSTVO

Desetak tisuća prosvjednika marširalo ulicama Bruxellesa

Oštre mjere štednje nisu zaobišle Belgiju, pa je tako nekoliko desetaka tisuća nezadovoljnih građana izašlo na ulice Bruxellesa da izrazi neslaganje s državnom politikom

Fotografija vijesti
Više o

prosvjed

,

Bruxelles

,

Belgija

,

građani

,

nezadovoljstvo

,

mjere štednje

Nekoliko desetaka tisuća ljudi prosvjedovalo je u petak ujutro ulicama Bruxellesa izražavajući nezadovoljstvo zbog oštrih mjera štednje koje će provesti nova belgijska vlada kako bi se suočila s dužničkom krizom u zemlji, javlja Hina.

Glavni sindikati su na ulicama očekivali više od 50.000 prosvjednika. Organizatori tvrde da ih se već okupilo između 70.000 i 80.000.

"Dosta nam je da plaćamo za bankarske pogreške", rekla je glavna tajnica socijalističkog sindikata FGTB Anne Delemenne. "Belgija je postala fiskalni raj za najbogatije i fiskalni pakao za obične radnike", rekla je Delemenne.

Belgijski prosvjedi održavaju se samo dan nakon općeg štrajka u Grčkoj, dva dana nakon velikih prosvjeda zbog mirovinske reforme u Velikoj Britaniji i tjedan dana nakon velikih prosvjeda zbog oštrih mjera štednje u Portugalu. I Francuski su sindikati pozvali na nacionalni dan prosvjeda "protiv oštrih mjera štednje" 13. prosinca.

02.12.2011. 15:41:40
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    la
    03.12.2011. 10:06
    Kriv vam je naslov - piše desetak tisuća što znači oko 10000 a u tekstu piše više desetaka, čak od 50000-70000.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh